Ο κ. Παπαδόπουλος, στην απέλπιδα προσπάθεια του, να ξεφύγει από τα διαχρονικά εσωτερικά προβλήματα της παράταξης του, τα οποία τις τελευταίες ημέρες τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα σε όλη την κοινωνία και την αγορά του Δήμου μας, ψάχνει σανίδα σωτηρίας στις γνωστές του τακτικές, αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια, και εκτοξεύοντας λάσπη προς πάσα κατεύθυνση.

Είναι γεγονός ότι η  παράταξη του στο δημοτικό συμβούλιο φυλλοροεί αφού ο μόνος σταθερός δημοτικός σύμβουλος είναι ο ίδιος! Ήδη σε σύνολο τριών δημοτικών συμβούλων είχαμε δυο παραιτήσεις και μια διαγραφή. Όταν δεν μπορείς να πείσεις και να εμπνεύσεις τους συμβούλους σου κάτι προφανώς δεν πάει καλά…

Έτσι η επιχείρηση απόδρασης από τα σημάδια αποσύνθεσης της παράταξης του, τον ανάγκασε με δελτίο τύπου να μας πει, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως η παρουσία του στο συνέδριο ξεπέρασε και αυτή των υπουργών και του ιδίου του πρωθυπουργού! 

___

Στο διήμερο περιφερειακό συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, η δημοτική αρχή, πέραν της κας δημάρχου, εκπροσωπήθηκε από δύο αντιδημάρχους, τους κκ Καλανταρίδη και Τουλκίδη την εντεταλμένη σύμβουλο κα Δρακονάκη και τον ειδικό της σύμβουλο κ Γιαρματζίδη, καλύπτοντας και τις παράλληλες συνεδρίες..

 

Θα πρέπει να γίνει γνωστό, πως η ατζέντα του συνεδρίου, διαμορφώθηκε στη διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων πριν από τη διεξαγωγή του, όπου οι Δήμοι (και φυσικά ο δήμος Καβάλας, ένας από τους λίγους με δυναμική στρατηγική ατζέντα), κατέθεσαν με έγγραφο υπόμνημα τις προτάσεις τους και αφού είχαν προηγηθεί δύο συναντήσεις με το γραφείο του Πρωθυπουργού και μία συνάντηση στην ΠΕΔ στην οποία συζητήθηκαν διεξοδικά και καθορίσθηκαν οι κοινές θέσεις των Δήμων της Περιφέρειας.

 

Η δήμαρχος πραγματοποίησε τις προηγούμενες και τις επόμενες του συνεδρίου ημέρες -και βέβαια κατά την διάρκεια- συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς  για τα θέματα του δήμου, ενώ κατέθεσε την δημόσια παρέμβαση της προς τον υπουργό κ Σπίρτζη σύντομα και περιεκτικά και βέβαια δεν υπήρχε ανάγκη να φωτογραφηθεί για να αποδείξει την παρουσία της…

 

Στο περιθώριο του τετριμμένου πρωτοκόλλου ομιλιών σε τέτοιου είδους συνέδρια, πραγματοποιήθηκαν από τους εκπροσώπους του δήμου, συναντήσεις τόσο με τους υπουργούς όσο και με συμβούλους και υπηρεσιακά τους στελέχη για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της πόλης όπως, ο ΧΥΤΑ και η ΜΕΑ, ο Ε61, η περιμετρική, η σιδηροδρομική Εγνατία, οι παραχωρήσεις χερσαίας ζώνης από το υπουργείο Ναυτιλίας κ.α.
Το γραπτό υπόμνημα του δήμου με όλα τα ζητήματα αυτά βρίσκεται ήδη σε όλα τα υπουργικά γραφεία.

Αν με τον όρο «παρέμβαση» ο κ Παπαδόπουλος εννοεί την ανάγνωση κειμένου στους τελευταίους κουρασμένους εναπομείναντες παρευρισκόμενους σε μία αίθουσα τότε πραγματικά έκανε 2 «παρεμβάσεις».  Καλό είναι βέβαια να γνωρίζει πως οι ουσιαστικές παρεμβάσεις σε τέτοιου είδους συνέδρια, δεν γίνονται δημόσια αλλά ιδιωτικά.

Οι «σιδηροδρομικές συνδέσεις, η ολοκλήρωση της παραχώρησης των τμημάτων της χερσαίας ζώνης από το Υπουργείο Ναυτιλίας στον Δήμο και η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων στο εμπορικό λιμάνι της Καβάλας» που και ο ίδιος ομολογεί πως «φαίνεται πως βρίσκονται ψηλά στις άμεσες προτεραιότητες της πολιτικής των αρμόδιων Υπουργείων» βρίσκονται εκεί, ακριβώς επειδή η δημοτική αρχή ασχολείται συστηματικά με την διεκδίκησή τους.

Καλά θα κάνει για όσα θίγει, να διαβάσει πιο προσεκτικά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και τις δηλώσεις υπουργών για τον δήμο μας, που δείχνουν πως μια σειρά από θέματα που κυνήγησε η παρούσα δημοτική αρχή δρομολογούνται.

Αυτό προφανώς τον ενοχλεί!

 

Κατανοητή η προσπάθεια του να πείσει και να αποκτήσει αναγνώριση. 

Για την ώρα πείθει μονάχα τον εαυτό του.