Είναι θετικό το γεγονός ότι μόλις λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωσή μας, η απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου έκανε κάτι για τις εκλογές.

 

Αφού πρώτα είπαμε ότι δεν έκαναν τίποτα για να ενημερώσουν τα μέλη για τις εκλογές, έσπευσαν λίγο μετά να στείλουν ένα μαζικό sms (ακόμη και σε μη μέλη) στο οποίο απλώς έγραψαν τις ημερομηνίες των εκλογών.

 

Είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια κίνηση δεν αρκεί για να θεωρηθεί ενημέρωση των μελών για τις εκλογικές διαδικασίες.

 

Αυτό που είναι αρνητικό είναι ότι αντί για ενημέρωση όπως επιβάλλεται από τον επιμελητηριακό θεσμό, προχωρούν σε σπέκουλα σχετικά με λίστες που δήθεν έγιναν φέιγ βολάν.

 

Ως επικεφαλής συνδυασμού δηλώνω ξεκάθαρα ότι δεν έχουμε λάβει κανένα απολύτως στοιχείο από όσα έχω ζητήσει.

 

Μπορώ, βέβαια, να αντιληφθώ τον πανικό τους να εκθέτουν τον οικονομικό επόπτη του Επιμελητηρίου. Θα έπρεπε όμως, τόσα χρόνια στη διοίκηση, να γνωρίζουν ότι ο οικονομικός επόπτης έχει και δικαίωμα αλλά και καθήκον να κάνει τον οικονομικό απολογισμό. Μήπως φοβούνται κάτι;  

 

Οι μέρες περνούν και ουσιαστική ενημέρωση δεν γίνεται από το Επιμελητήριο Καβάλας όταν τα άλλα επιμελητήρια έχουν πλέον αναρτήσει διαδικτυακά τις λίστες τους. Δηλαδή την 1η Νοεμβρίου, όταν το Επιμελητήριο δώσει τις λίστες των ταμειακώς ενήμερων μελών με δικαίωμα ψήφου, δεν θα υφίσταται θέμα με «προσωπικά δεδομένα»;

 

Το Επιμελητήριό μας δεν έχει αναρτήσει ακόμη στην επίσημη ιστοσελίδα του τίποτα απολύτως για τη διαδικασία των εκλογών, για τα όσα προβλέπει η επιμελητηριακή νομοθεσία, για το πως θα διεξαχθούν φέτος οι εκλογές σε σύγκριση με προηγούμενες φορές κλπ.

 

Το μόνο που βρίσκει κανείς στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Καβάλας είναι ένα και μόνο αρχείο, δηλαδή η προ μηνών αρχική ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής. 

 

Δυστυχώς για κάποια πράγματα είναι αργά για δράση από την μικρή ομάδα που θέλει να διαχειρίζεται τη διοίκηση του Επιμελητηρίου.

 

Το μητρώο είναι απαρχαιωμένο, δεν έχει γίνει ποτέ μια ουσιαστική εκκαθάριση. Θα βρει κανείς σήμερα σε αυτό επιχειρήσεις που δεν υπάρχουν πλέον ή ονόματα ανθρώπων που έχουν αποβιώσει.

 

Τι να απαντήσω στον απερχόμενο κι επί σειρά ετών αντιπρόεδρο όταν μου προτείνει να πάω μαζί του στο Επιμελητήριο για να τηλεφωνήσουμε μαζί σε 11.000 μέλη;

 

Θεωρεί ότι αυτή η δουλειά μπορεί να γίνει στην προεκλογική περίοδο;

 

Η επαφή του Επιμελητηρίου με τα μέλη του έπρεπε να ήταν διαρκής και ουσιαστική. Αν υπήρχε τέτοια αμφίδρομη επικοινωνία, οι λίστες μελών του φορέα θα ήταν ενημερωμένες.

 

Επιπλέον, τα μέλη του Επιμελητηρίου θα είχαν την αίσθηση ότι υπάρχει ένας φορέας στον οποίο ανήκουν και ο οποίος ενδιαφέρεται γι’αυτούς.

 

Η επαφή μου με τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες είναι διαρκής. Δεν περίμενα τις εκλογές για να επικοινωνήσω με τα μέλη του επιμελητηρίου. Η διαπίστωση ότι το Επιμελητήριο δεν είναι κοντά στα μέλη του δεν είναι δική μου, ούτε αποτελεί μια δήλωση για εντυπώσεις. Είναι αυτό που λέει σήμερα ο μέσος επιχειρηματίας στο νομό.

 

Επαναλαμβάνω ότι το Επιμελητήριο πρέπει, έστω και τώρα, να αναρτήσει όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την εκλογική διαδικασία. Ας πράξει ό,τι έχουν πράξει άλλα οργανωμένα Επιμελητήρια σε όλη την Ελλάδα.

 

Τονίζω ότι αυτές οι εκλογές, που διεξάγονται έξι ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία αντίστοιχη διαδικασία, πρέπει να χαρακτηριστούν από μεγάλη προσέλευση μελών. Έτσι μόνο θα έχουν επιτυχία, όποιος κι αν επικρατήσει.

 

Καλούμε όλα τα μέλη μας να μάθουν αν είναι οικονομικά ενήμερα προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν στις εκλογές, δίνοντας δύναμη στον σημαντικότερο συμπαραστάτη τους: το Επιμελητήριο.

 

Εμείς «εκλογές για λίγους» δεν θα επιτρέψουμε να διεξαχθούν.

 

 

Παύλος Ζησίμου