Τον συνδυασμό με τον οποίο θα διεκδικήσει τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, στις προσεχείς εκλογές, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου 2017, ο αντιπρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης Μάρκος Δέμπας.

 

Η επιθυμία του να ηγηθεί ενός συνδυασμού ήταν γνωστή από καιρό και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επισημοποιήθηκε και η συμφωνία του με τον άλλο, επίσης ενδιαφερόμενο μέχρι πρότινος, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας Γιάννη Παναγιωτίδη, ο οποίος τελικά αποφάσισε να συνεργαστεί με το συνδυασμό Δέμπα, αντί της αυτόνομης καθόδου.

 

Μάλιστα διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για μελλοντική εναλλαγή στη θέση του προέδρου.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΕΒΕ Άγγελος Τσατσούλης, που είχε κρατήσει τα ηνία του φορέα επί σειρά ετών, από το θάνατο του Απόστολου Μαρδύρη και μέχρι τώρα, δεν επιθυμεί να είναι ξανά υποψήφιος.

 

Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων στο συνδυασμό Δέμπα συμμετέχει και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης αλλά και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Καβάλας Δήμος Τουλκίδης.

 

Στη διάρκεια της παρουσίασης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία, Τολμώ – Επιχειρώ – Δημιουργώ», Μάρκος Δέμπας μίλησε για ένα επιμελητήριο που πρέπει να είναι «διεκδικητικό» και να παράσχει συνεχή υποστήριξη στον Καβαλιώτη επιχειρηματία.

 

Είμε μεταξύ άλλων:

 

«Ο συνδυασμός μας Αποτελεί μια Επιχειρηματική Πρωτοβουλία ισάξιων, γνωστών και σταθερών επιχειρηματιών του Νομού, με γνώση της τοπικής αγοράς, των συνθηκών επιχειρηματικής δράσης και των δυσκολιών και κινδύνων που αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση.

 

Αποτελούμε μια συνέχεια επιτυχημένης και δημιουργικής διοίκησης του Άγγελου Τσατσούλη, που σταθερά τα τελευταία χρόνια μάχεται για ένα δυναμικό επιμελητήριο και για την βελτίωση των συνθηκών του επιχειρείν της περιοχής μας.

 

(…)

 

Στηριζόμαστε στην γνώση, την εμπειρία, αλλά και την δυναμική που μας δίνουν και τα πολλά νέα άτομα που συμμετέχουν στον συνδυασμό, με νέες ιδέες και προτάσεις, με όρεξη να προσφέρουν και να βοηθήσουν τον Επιμελητηριακό Θεσμό.

Έχουμε καταφέρει πολλά και ζητάμε περισσότερα και με αποφασιστικότητα, με σιγουριά και γνώση δηλώνουμε παρών στην προσπάθεια για μια νέα αρχή Αναβάθμισης του Επιμελητηριακού Θεσμού και βελτίωσης του Επιχειρηματικού γίγνεσθαι.

 

Στηριζόμαστε σε 3 άξονες :

 

1. Στην αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού και του ρόλου που διαδραματίζει στα τοπικά δρώμενα

 

2. Στην καθημερινότητα του Επιχειρηματία και στην στήριξη με κάθε τρόπο και μέσο του Καβαλιώτη επιχειρηματία.

 

3. Στην ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας στον Νομό μας»