Ριζικά θα αλλάξουν οι λειτουργίες και η κίνηση των αυτοκινήτων και των πεζών σε ένα από τα πιο νευραλγικά σημεία του κέντρου της Καβάλας. Τα σχέδια που υπάρχουν προβλέπουν επέκταση της πλατείας Καπνεργάτη.

 

Για να γίνει αυτό θα «θυσιαστούν» δύο δρόμοι:

 

-η οδός Κασσάνδρου στο τμήμα της από την οδό Εθνάρχου Μακαρίου (πάνω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη) μέχρι το κυκλικό μπροστά από την πλατεία Καπνεργάτη

 

- η οδός Αβέρωφ στο τμήμα της από την οδό Ομονοίας μέχρι τον κυκλικό κόμβο μπροστά στην πλατεία Καπνεργάτη

 

Η πεζοδρόμηση θα σημάνει και το τέλος της ανόδου αυτοκινήτων από τη Βενιζέλου προς την Ομονοίας και της καθόδου από την Ομονοίας προς τη Βενιζέλου, στο συγκεκριμένο ύψος στο οικοδομικό τετράγωνο της Αστυνομίας.

 

Το σχέδιο προβλέπει επίσης τη μονοδρόμηση των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Δαγκλή, την κατασκευή περιοχών νερού και παρτεριών καθώς και μικρότερες παρεμβάσεις ανάπλασης επί της Πλατείας Καπνεργάτη και περιμετρικά αυτής.

 

Τα έργα θα κοστίσουν 2,8 εκατομμύρια ευρώ και εντάσσονται στα έργα του ΣΒΑΑ (Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης). Για την ακρίβεια πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο του ΒΑΑ Καβάλας συνολικού προϋπολογισμού 8,6 εκ. ευρώ που καλύπτεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ.

 

Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, το έργο «Ανάπλαση και επέκταση δικτύου πεζοδρόμων στην περιοχή της Πλατείας Καπνεργάτη», προϋπολογισμού 2.781.203 ευρώ, εντάχθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020.