Ομάδα μαθητών και καθηγητών από το 3ο Γενικό Λύκειο Καβάλας επισκέφθηκε το Γενικό λύκειο του Λούμπλιν της Πολωνίας από 27/1/2015 έως 31/1/2015 στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius που πραγματοποιείται στο σχολείο με τίτλο «Έρευνα πάνω στο θέμα της μετανάστευσης και της ενσωμάτωσης των μεταναστών στην Ευρώπη του σήμερα». Στο πρόγραμμα, το οποίο διαρκεί δύο σχολικά έτη ( 2013-2014, 2014-2015), συμμετέχουν ένα σχολείο της Τουρκίας (από τη Σμύρνη), ένα σχολείο της Ιταλίας(από τη Ρώμη), ένα σχολείο της Ισπανίας (από τη Μανρέσα), ένα σχολείο της Γερμανίας(από το Γκέπινγκεν) και ένα σχολείο της Πολωνίας (από το Λούμπλιν).

Οι προηγούμενες συναντήσεις μαθητών και καθηγητών για την εκπόνηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία, στη Γερμανία και στην Ισπανία.
Σκοπός της εργασίας των μαθητών είναι να διερευνηθεί σε βάθος η μετανάστευση ως κοινωνικό φαινόμενο που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, και να γίνει κατανοητό από τους μαθητές ότι ο πρόσφυγας είναι ένας ευάλωτος και ανυπεράσπιστος πολίτης του κόσμου.
Στόχος της συγκεκριμένης συνάντησης στην Πολωνία ήταν η διερεύνηση των παραγόντων που συμβάλλουν στην ομαλή ενσωμάτωση των μεταναστών.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες:
Αγγελική Πουπούλη
Ελένη Αλιατάκη
Μαρία Παπαδοπούλου