Η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ηλία Καλανταρίδη και την κ. Ευαγγελία Δρακονάκη Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Κοινωνική Αλληλεγγύη Προσχολική Αγωγή, συμμετείχαν  στο συνέδριο «Αγία Πετρούπολη-Ελλάδα: ενώνοντας τις δυνάμεις», που έλαβε χώρα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου 2017.

 

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κυβερνήτη της Αγ. Πετρούπολης κ. Poltavchenko, ενώ την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Πρόξενος στην Αγ. Πετρούπολη κ. Μπεγλίτης.

 

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η προώθηση της πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Περιφερειών από την Ελλάδα και την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης. 

 

Σε συνέχεια του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπεγράφη στην Καβάλα τον Ιούλιο του 2016, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η Δήμαρχος κ. Δήμητρα Τσανάκα και ο Δήμαρχος της περιοχής του Nevsky της Αγ. Πετρούπολης κ. Gulchuk Aleksei,   υπέγραψαν κοινό σχέδιο δράσης για την περίοδο 2017-2020.

 

Στόχος των δράσεων είναι η ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού, η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τόσο της δευτεροβάθμιας  όσο και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις, η προώθηση μελέτης ξένων γλωσσών και οι πολιτιστικές ανταλλαγές.

 

Το πρόγραμμα επίσης περιλάμβανε επίσκεψη και κατάθεση λουλουδιών-στεφανιών στο άγαλμα του Καποδίστρια που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, καθώς επίσης και  στο μεγαλύτερο νεκροταφείο  με νεκρούς από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η υποδοχή σε σχολείο όπου διδάσκονται η ελληνική γλώσσα και η ελληνική παράδοση ως μαθήματα επιλογής. Οι μαθητές υποδέχτηκαν τη Δήμαρχο χορεύοντας συρτάκι, ενώ ακολούθησε εκδήλωση όπου ακούστηκαν ελληνικά τραγούδια και ποιήματα.