Τη Θάσο θα επισκεφθεί σύμφωνα με πληροφορίες αύριο Παρασκευή νωρίς το απόγευμα η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου. Η υπουργός έχει προσκληθεί και από ό,τι φαίνεται έχει αποδεχθεί την πρόσκληση του προέδρου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», Σταύρου Μπένου ο οποίος θα βρίσκεται στη Θάσο από νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στο πλαίσιο των  εργασιών της γενικής συνέλευσης του σωματείου που φέτος πραγματοποιούνται στην Ροδόπη και την Καβάλα και περιλαμβάνουν επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Θάσου, των Φιλίππων, της Μαρώνειας και της Σαμοθράκης.

 

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης της κ. Κονιόρδου, η υπουργός θα φτάσει στο λιμάνι της Θάσου στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής, όπου θα την υποδεχθούν ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ και ο κ. Μπένος.

 

 

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το αρχαιολογικό μουσείο, όπου θα γίνει ξενάγηση και κατόπιν θα μεταβεί στο αρχαίο θέατρο όπου θα παρακολουθήσει μουσική παράσταση από τον καλλιτέχνη, κ. Πέτρο Κλαμπάνη. Τέλος, γύρω στις 19:30 θα αναχωρήσει με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χατζηεμμανουήλ τόνισε πως η επικείμενη επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στο νησί της Θάσου και στο αρχαίο θέατρο όπου αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ανακατασκευής του σηματοδοτεί το έμπρακτο ενδιαφέρον του υπουργείου για ένα μνημείο που συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα της χώρας.

 

 

Ο χώρος του αρχαίου θεάτρου όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες από νωρίς σήμερα το πρωί έχει αρχίσει να καθαρίζεται γύρω από το κοίλο για τις ανάγκες τις επίσκεψης των μελών του διαζώματος αλλά και για τη μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής. Αν και το θέατρο τα τελευταία τρία περίπου χρόνια βρίσκεται κλειστό λόγω των εργασιών ανακατασκευής του με μάρμαρο Θάσου, δεν παύει να αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού.

 

 

Κάτια Γιαννουκάκου