Δελτίο Τύπου σχετικά με την άρνηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη να συναντήσει τους απολυμένους από το εργοστάσιο των Λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε σε Καβάλα και Δράμα την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Στο Δελτίο Τύπου Αναφέρονται τα εξής:

 

 

Η επιλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, να μη συναντήσει τους παράνομα, σύμφωνα και με τη σχετική δικαστική απόφαση, απολυθέντες της εταιρείας ΒΦΛ της Καβάλας, δείχνει πως ο επικεφαλής της ΝΔ δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα. Έχουν περάσει τρεις μέρες και από τη μεριά της ΝΔ «ούτε φωνή, ούτε ακρόαση» για όσα συνέβησαν.

 

Είναι προφανές πως ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έχει τον παραμικρό δισταγμό να στηρίξει ακόμα και τις πιο ακραίες απαιτήσεις και πρακτικές των εργοδοτών, ακόμα κι όταν αυτές έχουν κριθεί παράνομες από τη δικαιοσύνη. Πριν λίγους μήνες, άλλωστε, ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει ως “ιδεοληψία της αριστεράς” τις συλλογικές συμβάσεις.

 

Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας των παράνομα απολυθέντων εργαζόμενων που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα να εργάζονται με αξιοπρεπείς όρους θα δικαιωθεί, όση στήριξη κι αν προσφέρει στην εργοδοσία ο επικεφαλής της ΝΔ.  

 

ΣΥΡΙΖΑ