Στη Θάσο βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουλίου ο υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και εντεταλμένος στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς Χοακίμ Φούχτελ, συνοδευόμενος από επιχειρηματίες της Γερμανίας και από πρώην στελέχη της αυτοδιοίκησης της ίδιας χώρας. Τον κ. Φούχτελ στο λιμάνι υποδέχτηκε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Ο εντεταλμένος της ελληνογερμανικής συνέλευσης, στη συνέχεια έκανε μια αυτοψία στο έργο εξοικονόμησης ενέργειας που πραγματοποιείται στο νησί αυτό το διάστημα με την τοποθέτηση λαμπτήρων τύπου LED και συγκεκριμένα στην πλατεία Θεαγένους όπου πιλοτικά έχει ήδη εφαρμοστεί.

 

 

Σήμερα Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο της Θάσου ενώ νωρίτερα ο κ. Φούχτελ θα ξεναγηθεί από τον δήμαρχο του νησιού στις καμένες εκτάσεις της πυρκαγιάς του περασμένου Σεπτέμβρη.

 

 

Χθες ο κ. Φούχτελ στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων αλλά και στο Βαπτιστήριο της Λυδίας όπου ξεναγήθηκε από τη δήμαρχο, Δήμητρα Τσανάκα.

 

Κ.Γ.