Εγκαινιάστηκε, επισήμως πλέον, το νέο φέρι μπόουτ της Θάσου που ακούει στο όνομα “Νικητής” και είναι συμφερόντων της οικογένειας Φιλιάγκου. Τα εγκαίνια τελέστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιουλίου 2017, μερικές μόνο εβδομάδες μετά τα παρθενικά του δρομολόγια στην περιοχή. Πρόκειται για το νεότερο φέρι πανελλαδικά αλλά και στις τοπικές γραμμές και το μικρότερο σε μέγεθος στην Θάσο εδώ και δεκαετίες.

 

“Μικρό στο μάτι…”

 

Προσεκτικά σχεδιασμένο ειδικά για τα μεγέθη της γραμμής Πρίνου-Καβάλας, ο “Νικητής” χωρά περί τους 360 επιβάτες και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 46 αυτοκινήτων. Έχει μήκος μόλις 39 μέτρα και πλάτος 13 μέτρα.

 

Το μικρό του μέγεθος θα έλεγε κανείς ότι παραπλανά ωστόσο διαθέτει δύο επίπεδα φόρτωσης οχημάτων. Έχει επίσης τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 4 τουριστικά λεωφορεία.

 

Ο “Νικητής” είναι το πρώτο σκάφος που φτιάχνεται ακριβώς στα “μέτρα” της γραμμής του Πρίνου, έτσι όπως αυτή είναι διαμορφωμένη σήμερα. Στη γραμμή αυτή οι ναυτιλιακές εταιρίες χρησιμοποιούσαν είτε τις παλιές τους “παντόφλες” είτε μικρότερα σκάφη είτε μετασκευασμένα αμφίπλωρα. Αυτή τη φορά όμως φτιάχτηκε σκάφος για τα χαρακτηριστικά της γραμμής: να μεταφέρει κυρίως πεζούς και όχι τόσο τα ΙΧ οι οδηγοί των οποίων προτιμούν την γραμμή της Κεραμωτής.

 

Για την κατασκευή του σκάφους έχει χρησιμοποιηθεί χάλυβας σε όλο το κάτω μέρος και αλουμίνιο στην πάνω πλευρά. Πρόκειται για μια εξαιρετική κατασκευή που έλαβε χώρα στο Ναυπηγείο Μπεκρή στον Πειραιά.

 

“Το νεότερο ελληνικό πλοίο”

 

Εκ μέρους των πλοιοκτητών, ο Στέλιος Φιλιάγκος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: “Πρόκειται για το νεότερο πλοίο στην ελληνική ακτοπλοϊα, κατασκευασμένο στην Ελλάδα και από Έλληνες, φέρει την ελληνική σημαία, με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, πληροί όλα τα κριτήρια των αυστηρότερων ελληνικών και διεθνών κανονισμών, είναι εγγεγραμμένο στις τάξεις του Ιταλικού Νηογνώμονα Ρίνα, είναι εφοδιασμένο με πιστοποιητικό ακτοπλοϊας για να εκτελεί πλόες έως και 30 ναυτικά μίλια από τις ακτές –μπορεί να ταξιδέψει δηλαδή έως και την Κρήτη. Η μέγιστη ταχύτητα στα δοκιμαστικά ήταν 15 κόμβοι”.

 

 

“Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην περιοχή”

 

Ο κ. Φιλιάγκος ανέφερε ότι η εταιρία διαθέτει 3 πλοία εκ των οποίων μόνο τα 2 δραστηριοποιούνται στη Θάσο. Επιφυλάχθηκε ωστόσο για νέες αφίξεις πλοίων κάνοντας σαφές ότι η εταιρία θα συνεχίσει να επενδύει στην περιοχή. “Θα ακολουθήσουν κι άλλα πλοία” είπε χαρακτηριστικά. 

 

Νέες γραμμές:

Πρίνος-Ν.Πέραμος & Πρίνος-Κεραμωτή!

 

Επίσης τόνισε ότι η εταιρία έχει σχέδιο να αναβιώσει τη γραμμή Νέας Περάμου – Πρίνου ενώ υπενθύμισε ότι η εταιρία έχει ήδη κάνει δήλωση για τη γραμμή Πρίνου – Κεραμωτής η οποία σήμερα δεν υφίσταται. Ειδικά για το τελευταίο σημείωσε ότι ο Λιμένας παρουσιάζει μεγάλη συμφόρηση και ότι η γραμμή Πρίνου – Κεραμωτής θα βοηθήσει στην αποκέντρωση της κίνησης.