Σε σημερινή της (25/4/2017) ανακοίνωση, η εταιρία «Ενεργειακή» αναφέρεται σε δικαστική απόφαση σχετικά με τις αγωγές που έκαναν εργαζόμενοι με σκοπό την ακύρωση αποφάσεων γενικών συνελεύσεων. Η «Ενεργειακή» αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχουν τζάμπα μέτοχοι» και ότι «όποιος επενδύει χρήματα είναι μέτοχος και όποιος εργάζεται είναι εργαζόμενος».

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

 

«Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καβάλας, με την υπ΄αριθμό 26/2017 απόφασή του, απέρριψε τις αγωγές του Επενδυτικού Διαχειριστικού Συνεταιρισμού Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας με τις οποίες είχε ζητηθεί η ακύρωση αποφάσεων γενικών συνελεύσεων της Kavala Oil. H ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία η Energean έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη, κλείνει ένα κεφάλαιο παραλογισμού, στο οποίο είχαν οδηγηθεί οι εργαζόμενοί μας από λανθασμένες συμβουλές, προερχόμενες ακόμα και από το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Όπως είναι αυτονόητο, στις ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες, όπως και σε όλες τις εταιρείες του κόσμου, όποιος επενδύει χρήματα είναι μέτοχος και όποιος εργάζεται είναι εργαζόμενος. Η Kavala Oil ήταν και είναι κατά 99,9% θυγατρική της Energean. Συνεχίζουμε τις επενδύσεις».