Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος και οι βουλευτές Καβάλας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, οι εργαζόμενοι εξέθεσαν τα αιτήματά τους και ζήτησαν την παρέμβαση του Υπουργείου, καθώς και όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε να εφαρμοστεί η νομιμότητα ως προς την λειτουργία του εργοστασίου και να επιστρέψουν οι ίδιοι στις θέσεις εργασίας τους.

 

Από τη μεριά του ο Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε πως οι ελλείψεις, που εντόπισε το Υπουργείο Οικονομίας κατά τη διαδικασία αδειοδότησης της νέας εταιρείας «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ» δεν έχουν αρθεί και ως εκ τούτου η αδειοδότηση παραμένει έωλη. Την ίδια στιγμή η ιδιοκτησία της βιομηχανίας λιπασμάτων συνεχίζει να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζομένους και να μην εφαρμόζει την εργατική νομοθεσία.

 

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως: «Η στάση του Υπουργείου παραμένει σταθερή: Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα δικαιώματα των εργαζομένων και να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια τους, όπως και εκείνη των κατοίκων μίας ολόκληρης περιοχής. Το Υπουργείο Οικονομίας, ασκώντας τις επιτελικές του αρμοδιότητες, θα εξασφαλίσει την ορθή εφαρμογή του νόμου και θα προστατεύσει την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.»

 

Από το Γραφείο Τύπου