Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου το υπέρ σύγχρονο Πολυϊατρείο «Ιατρική Φροντίδα Θάσου» με τη διακριτική ονομασία «Thassos Med» που εδρεύει στα Λιμενάρια. Με την ευκαιρία των εγκαινίων κόπηκε και η καθιερωμένη βασιλόπιτα για το καλό της νέας χρονιάς. Πολλοί ήταν αυτοί που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Πλαφαδέλης, ο δικηγόρος και υποψήφιος δήμαρχος Μηνάς Βλαστάρης, ο δημοτικός σύμβουλος Θάσου Άγγελος Αρχοντίτσης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαριών Μιχαήλ Κουλούσης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λιμεναρίων Δημήτριος Σεβαστός, υποδιοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου Κώστας Κοντογεωργίου, η τέως πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιράχης Μαρία Λιγύρου, εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου της Θάσου και της Καβάλας, αλλά και πλήθος κόσμου.

 

Μια υπέρ σύγχρονη ιατρική μονάδα

στην υπηρεσία του πολίτη

 

Η λειτουργία του Πολυϊατρείου ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2014 έπειτα από ένα όραμα του επιστημονικού υπεύθυνου τής μονάδας και Ιατρού Γενικής Ιατρικής Παναγιώτη Ραφτόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε από το δημόσιο ΕΣΥ με τον βαθμό του διευθυντή για να αφοσιωθεί στο συγκεκριμένο εγχείρημα. 

Ο ίδιος διατηρεί και το ιατρείο Βιοσυντονιμού, το μοναδικό πιστοποιημένο στο Νομό Καβάλας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

 

Ποιες ειδικότητες στελεχώνουν το πολυϊατρείο

 

Μετά από δυο χρόνια λειτουργίας και έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των κατοίκων της Θάσου, το πολυϊατρείο κατάφερε να επιτύχει τη συνεργασία με σχεδόν όλες τις ιατρικές ειδικότητες.

Ειδικότερα, σε καθημερινή βάση υπάρχει Γενικός Ιατρός και Παιδίατρος, ενώ κάθε εβδομάδα οι κάτοικοι του νησιού μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να εξεταστούν από Οφθαλμίατρο, Δερματολόγο, Καρδιολόγο, ΩΡΛ, Ενδοκρινολόγο, Νευρολόγο, Πνευμονολόγο και Γυναικολόγο. Ειδικότητες που καθιστούν σήμερα την Ιατρική Φροντίδα Θάσου - Thassos Med τη μοναδική οργανωμένη ιατρική μονάδα με πολλές παροχές για τους κατοίκους του νησιού της Θάσου. Στο χώρο λειτουργεί επίσης και μικροβιολογικό εργαστήριο ενώ στόχος είναι μέσα στο 2017 να λειτουργήσει και ακτινολογικό εργαστήριο.

Παροχές που δίνουν τη δυνατότητα στον ασθενή να αποφύγει την ταλαιπωρία της μετακίνησης και να κερδίσει πολύτιμο χρόνο για τα προβλήματα υγείας που μπορεί να τον απασχολούν. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας των γιατρών της μονάδας με οποιαδήποτε άλλη ιατρική ειδικότητα σε πραγματικό χρόνο, με τη συνδρομή των σύγχρονων μηχανημάτων που βρίσκονται στη διάθεση της Ιατρικής Φροντίδας Θάσου για την αποτελεσματικότερη διάγνωση.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν την Ιατρική Φροντίδα Θάσου έναν σημαντικό συνεργάτη για τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν σήμερα στο νησί αλλά και για τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τουριστικές ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες εμπιστεύονται τους πελάτες τους στα έμπειρα χέρια των γιατρών της ιατρικής μονάδας.

Να σημειωθεί ότι παράρτημα της Ιατρικής Φροντίδας Θάσου, λειτουργεί και στην Ποταμιά, στο οποίο τη διάρκεια του χειμώνα λειτουργεί ιατρείο Γενικής ιατρικής από το πρωί έως το απόγευμα ενώ παρέχει νοσηλευτική κάλυψη όλο το 24ωρο. Τους θερινές μήνες το παράρτημα στην Ποταμιά παρέχει ιατρική κάλυψη επί 24ωρου βάσης.

Μετά το τέλος της τελετής των εγκαινίων ο κ. Ραφτοπούλος, ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν στα εγκαίνια, ενώ τόνισε ότι όλο το προσωπικό θα εργαστεί απρόσκοπτα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Θάσου.