Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, το Πρόγραμμα "ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ" από τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Καβάλας) με το 2ο και το 7ο Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Καβάλας. 

Στα Σχολεία αυτά διανεμήθηκαν δωρεάν ζεστά υγιεινά γεύματα και συνοδευτικά αυτών σε 154 και 80 μαθητές/-τριες αντιστοίχως. 

Συγκεκριμένα, με βάση το πρόγραμμα διατροφής που συνέστησε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σύμφωνα με τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και ασφάλειας για την παρασκευή και μεταφορά τροφίμων (με τη συνεργασία του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας, του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και της επιχείρησης "ΑΛΛΟΤΙΝΟ"), το σημερινό μενού που διανεμήθηκε, περιελάμβανε: ζεστό γεύμα μακαρόνια (βίδες) με νωπό μοσχαρίσιο κιμά, φρέσκια καροτοσαλάτα τριμμένη και φρέσκο ψωμί σε ατομικές μερίδες. 

Σύμφωνα με τις απόψεις και γνώμες των μαθητών/-τριών, τα γεύματα ήταν πολύ νόστιμα και τα παιδιά αναμένουν με χαρά και ανυπομονησία τα γεύματα των επόμενων ημερών.

Το Πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Εθνικής Τράπεζας και του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) του Τομέα Ψυχικής Υγείας Νομού Καβάλας (με την ουσιαστική συνδρομή της Διεύθυνσης Α' βάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και της επιχείρησης "ΔΟΜΗ ΚΟΙΝΕΠ").