Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 η έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος παρουσία των Προέδρων και εκπροσώπων των Επιμελητηρίων της χώρας με θέματα που αφορούσαν την εφαρμογή των νέων υπουργικών αποφάσεων που αφορούν το Γενικό Εμπορικό Μητρώο και της αρμοδιότητες των Επιμελητηρίων σύμφωνα με την τροποποιημένη νομοθεσία.

Επίσης συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες που παραμένουν και αφορούν στην επίλυση κρίσιμων ζητημάτων των επιχειρήσεων σύμφωνα με τις εξαγγελίες των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης. Τα ζητήματα αυτά αφορούν τις  ρυθμίσεις οφειλών στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται, τον νέο νόμο για τα κόκκινα δάνεια και τη ρευστότητα της αγοράς.

Στην επόμενη συνεδρίαση εντός του μηνός Φεβρουαρίου η Διοικούσα Επιτροπή της ΚΕΕΕ έχει προσκαλέσει τον Υπουργό οικονομικών και Ανάπτυξης κ. Γιώργο Σταθάκη, για να του θέσει  τις προτάσεις της ώστε να αντιμετωπισθούν το ταχύτερο δυνατό τα προβλήματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας