Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών για διακεκριμένες κλοπές  

Συνελήφθησαν 2 από τους δράστες, οι οποίοι είχαν διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν για διάφορα αδικήματα

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και του Αστυνομικού Τμήματος Φιλλύρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, οκτώ (8) διαρρήξεις καταστημάτων – επιχειρήσεων και δύο (2) κλοπές δικύκλων, που είχαν διαπραχθεί το Φεβρουάριο του 2015 στο νομό Ροδόπης.

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών (3) ημεδαπών δραστών, ηλικίας 18, 17 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

 

Στο πλαίσιο των ερευνών, την 13-2-2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, εντοπίστηκαν στην Κομοτηνή από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και συνελήφθησαν οι δύο από τους δράστες, ηλικίας 17 και 16 ετών, διότι είχαν διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν για διακεκριμένες κλοπές, ληστεία και εμπρησμό κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέρρηξαν, στην πόλη της Κομοτηνής και σε χωριά του νομού Ροδόπης, οκτώ (8) καταστήματα – επιχειρήσεις αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, μεταξύ άλλων:

  • Το χρηματικό ποσό των 573 ευρώ
  • Μαγειρικά σκεύη
  • Φαρμακευτικά προϊόντα
  • 1 κινητό τηλέφωνο
  • 1 ηλεκτρονική συσκευή

Προέκυψε επίσης ότι οι τρεις δράστες είχαν αφαιρέσει από την πόλη της Κομοτηνής, ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν στην κατοχή, τις οικίες των δραστών και σε διάφορα σημεία απόκρυψης, τα δύο (2) δίκυκλα και το μεγαλύτερο μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η  δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.