Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δύο (2) κλοπές από οικίες, που διαπράχθηκαν, την 6-11-2016 και την 3-12-2016, στη Χρυσούπολη Καβάλας. Συνελήφθησαν χθες (3-12-2016) το πρωί, στη Χρυσούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, μία 20χρονη και ένας 15χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Συγκεκριμένα, οι δύο (2) δράστες, το πρωί της 3-12-2016, μετέβησαν στην οικία 86χρονης ημεδαπής, στη Χρυσούπολη Καβάλας, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού, το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά - κοσμήματα.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα, λίγη ώρα αργότερα, να εντοπίσουν τους δύο (2) δράστες και να τους συλλάβουν. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε, επίσης, ότι η δράστιδα, το πρωί της 6-11-2016, από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, διέρρηξαν μία ακόμη οικία και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά – κοσμήματα και μέρος των χρημάτων από την κλοπή που διαπράχθηκε την 3-12-2016, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης Καβάλας.