«Έφυγε» από τη ζωή αργά το βράδυ της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και μουσικός Γρηγόρης Χρηστίδης, από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα. Ο Γρηγόρης Χρηστίδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1942 από πρόσφυγες Ιωνες, Μικρασιάτες γονείς που ασχολούνταν με τη καπνεργασία.

Αποφοίτησε από την Εμπορική σχολή το 1961 κι εντάχθηκε σε νεαρή ηλικία στην Αριστερά. Συμμετείχε στη διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας για 12 χρόνια (1983-1994) ενώ το 1998 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Στάθη Εριφυλλίδη, οπότε και τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου του ΔΩΚ.

Έντονη ήταν η ενασχόλησή του με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αφού υπήρξε από τους πρωτοπόρους της ελεύθερης ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Παρουσίασε την μακροβιότερη τηλεοπτική εκπομπή στην τοπική τηλεόραση («Ραντεβού με την Ενημέρωση», 1990-2004, Ena Channel).

Ασχολήθηκε με την μουσική σύνθεση, τη ποίηση και τη λογοτεχνία. Στα δισκογραφικά του έργα περιλαμβάνεται και η «Λαϊκή οπερέτα» με αναφορά σε μια ποιητική συλλογή του Ανδρίκου Δ.Βέττα που τυπώθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1893 με τίτλο Σένα τα λέγω πεθερά για να τα ακούει η νύφη.

Τα CD του και οι βιντεοκασέτες με 14.000 ώρες τηλεοπτικών εκπομπών του τα δώρισε στο Ιστορικό και Λογοτεχνικό Αρχείο Καβάλας και έχουν ψηφιοποιηθεί.

Έχει εκδώσει τα εξής βιβλία:

--Αρνούμαι.(2010) Το βιβλίο την ημέρα της παρουσίασης του στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας πούλησε 108 βιβλία σημειώνοντας ρεκόρ για βιβλιοπαρουσίαση. Στο βιβλίο με ειλικρίνεια και χωρίς δισταγμό αναφέρεται σε θέματα της καθημερινότητας που απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο.

--Είμαι οργισμένος(2013).Βιβλίο στο οποίο εκφράζει την οργή του και την οργή όλων για ότι συμβαίνει

--Έρποντας (2014). Βιβλίο γραμμένο για τους έρποντες του περίγυρου,του τόπου,της χώρας.

--Το μέλλον μας δυσοίωνο; (2016)εκδόσεις Σταθμός