Στις Σέρρες βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 12 Φεβρουαρίου η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με αρμοδιότητα το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, όπου μεταξύ άλλων επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας ΚΡΙ ΚΡΙ Α.Ε.

Την υφυπουργό ξενάγησε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της, Παναγιώτης Τσίναβος, ο οποίος ενημέρωσε την κυρία Κόλλια-Τσαρουχά ότι η ΚΡΙ ΚΡΙ αποδεδειγμενα στηρίζει τον πρωτογενή τομέα  συγκεντρώνοντας και αξιοποιώντας το 25% της παραγωγής γάλακτος του νομού Σερρών.

Όπως ενημερώθηκε η υφυπουργός, η εταιρεία ΚΡΙ ΚΡΙ με κορυφαίο προϊόν το γιαούρτι, κάνει εξαγωγές σε περισσότερες από 10 χώρες, με πιο σημαντικές αγορές τις Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Ιράκ και θα στηρίξει δυναμικά την ανάπτυξη μικρών κτηνοτροφικών μονάδων στο νομό Σερρών. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της σερραϊκής εταιρίας συζήτησε με την Υφυπουργό για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να ενδυναμωθεί ο ρόλος της εγχώριας βιομηχανίας. Ο κ. Τσίναβος, ως μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, προσκάλεσε την Υφυπουργό να επισκεφθεί τον ΣΕΒΕ, κάτι που δεσμεύτηκε να πράξει τις επόμενες ημέρες.

Η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μετά την περιήγησή της στο εργοστάσιο της ΚΡΙ ΚΡΙ, δήλωσε: «Επισκέφθηκα μία εταιρία που είναι απο τις κορυφαίες στον κλάδο της σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η οποία δοκιμάστηκε σκληρά τον Δεκέμβριο του 2013 από πυρκαγιά στην οποία οι εργαζόμενοι και η διοίκησή της ένιωσαν τι σημαίνει καταστροφή. Κατάφερε όμως να αναγεννηθεί σε μικρό χρονικό διάστημα από τις στάχτες της και να αποτελέσει σημαντικό παράδειγμα προς μίμηση. Η Κυβέρνηση παλεύει καθημερινά ώστε και η πατρίδα μας να πετύχει μια παρόμοια αναγέννηση, σε όλα τα επίπεδα».