Πρωτοσέλιδα

Σε φάση προόδου βρίσκονται τόσο το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του εμπορικού λιμένα Καβάλας με τους Τοξότες Ξάνθης, όσο και οι διαδικασίες που αφορούν στη χάραξη της Σιδηροδρομικής Οδού Εγνατία, η οποία θα συνδέσει και την Καβάλα με το δίκτυο. 
 
Όπως είπε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας» και στον Κώστα Φιλίδη, ο βουλευτής Καβάλας, του ΣΥΡΙΖΑ,Κώστας Μορφίδης, ύστερα από πρόσφατη συνάντησή του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Θανάση Βούρδα, ο Οργανισμός βρίσκεται στη φάση της ανακοίνωσης του αποτελέσματος του διαγωνισμού για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης του έργου Νέο Λιμάνι Καβάλας-Τοξότες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η οριστική μελέτη θα πρέπει να παραδοθεί έως το τέλος του 2017, και στις αρχές του 2018 να γίνει η δημοπρασία του έργου κατασκευής. Το εν λόγω συνδετήριο τμήμα θα είναι και το πρώτο κομμάτι στην υπό χάραξη Σιδηροδρομική Εγνατία, Θεσσαλονίκη-Αμφίπολη-Καβάλα-Ξάνθη. Το, δε, ενδιαφέρον των γειτονικών κρατών, πιέζει στην γρήγορη υλοποίηση του έργου, ώστε να εξυπηρετούνται οι μεταφορές τόσο προς Ανατολάς, όσο και προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Εκτός αυτών, όπως γνωστοποίησε ο κ. Μορφίδης, αύριο, στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ και αντίστοιχων φορέων της Τουρκίας και της Βουλγαρίας, με σκοπό την κατασκευή κάθετου άξονα Αλεξανδρούπολη-Μπουργκάς. 

 

Δημοσίευση από:  sto Kokkino.gr