Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δύο (2) κλοπές από οικίες και μία (1) απόπειρα, σε χωριό της Καβάλας, που διαπράχθηκαν, κατά το χρονικό διάστημα από 25 έως 28-8-2016.

Συνελήφθη χθες (29-8-2016) το βράδυ, στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. 

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 20 και 16 ετών, που κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα.

Συγκεκριμένα, οι τρεις (3) δράστες, από κοινού με έναν ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο Χρυσοχώρι Καβάλας, όπου διέρρηξαν τρεις (3) οικίες, προκαλώντας φθορές σε αυτές και αφαίρεσαν, συνολικά, από το εσωτερικό τους, το χρηματικό ποσό των 1.055 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα.

Στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο οι δράστες μετέβησαν στις παραπάνω οικίες.  

Σημειώνεται ότι και οι τρεις δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης Καβάλας.