Συνελήφθησαν χθες (9-8-2016), στους νομούς Καβάλας και Δράμας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Δράμας, ένας 64χρονος ημεδαπός και μία 45χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Γεωργίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

  

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στο χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς στη Χρυσούπολη, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, συνέλαβαν τον 64χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει με σκοπό την πώληση 127 πακέτα τσιγάρων και 15 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 750 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην Εθνική Οδό Αμφίπολης – Δράμας, αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, συνέλαβαν την 45χρονη, διότι, εντόπισαν αρχικά στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, 1.500 πακέτα τσιγάρων και ακολούθως στην οικία της ακόμη 18 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

 

Κατασχέθηκαν συνολικά 1.645 πακέτα τσιγάρων, 750 γραμμάρια καπνού, 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 2 κινητά τηλέφωνα.

 

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας και το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης Καβάλας.