Συνεχίζονται για όλη την θερινή περίοδο οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε τουριστικές περιοχές όλης της χώρας.

 

Στο τελευταίο απολογιστικό δελτίο, που αφορά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από τις 25 Ιουνίου έως τις 7 Αυγούστου 2016, περιλαμβάνονται αναφορές σε ελέγχους που έγιναν στην Καβάλα και την Θάσο.

 

Συνολικά, σε όλη τη χώρα, διαπιστώθηκαν 103 παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και του υγειονομικού κανονισμού σε 81 επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

αναλυτικά:

 

Στην περιοχή της Καβάλας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαπιστώθηκαν σε 7 καταστήματα 3 περιπτώσεις μη έκδοσης 11 αποδείξεων, 4 περιπτώσεις μη καταχώρησης στους πίνακες προσωπικού, που αφορούσαν 11 εργαζόμενους, 3 περιπτώσεις εργασίας πέραν του ωραρίου, που αφορούσαν 4 εργαζόμενους, καθώς και 4 περιπτώσεις λειτουργίας καταστημάτων χωρίς άδεια.

 

Στη Θάσο, σε 7 καταστήματα διαπιστώθηκαν 2 περιπτώσεις μη έκδοσης 8 αποδείξεων, μία περίπτωση μη καταχώρησης στους πίνακες προσωπικού, που αφορούσε έναν εργαζόμενο και 4 περιπτώσεις εργασίας πέραν του ωραρίου, που αφορούσαν 22 εργαζόμενους.

 

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται και θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της τουριστικής περιόδου.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012 @ hellenicpolice . gr     &     financialpolice @ hellenicpolice . gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.