Η Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Ο κύριος Γιώργος Σεφέρης – Ένας βαθύσκιωτος εντεψίζης Έλληνας» σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 21.00, στο Φρούριο Καβάλας, στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Ο κύριος Γιώργος Σεφέρης - Ένας βαθύσκιωτος και εντεψίζης Έλληνας

Τραυματισμένο κορμί,

τραυματισμένος ο τόπος,

τραυματισμένος ο καιρός

Γιώργος Σεφέρης, Φιλοκτήτης

 

Ήταν κάποτε ένας άντρας, με μνήμες τραυματισμένες. Και προσπάθησε να τις επουλώσει παίζοντας με τη ζωή, με τα παιδιά, με τις γυναίκες. Ήταν κάποτε ένα άντρας που ζούσε σ’ έναν τραυματισμένο τόπο. Και προσπάθησε να τον επουλώσει ζώντας πολιτικά, με τρόπο καίριο και ουσιαστικό. Ήταν κάποτε ένας άντρας που ζούσε σ’ έναν τραυματισμένο καιρό. Και προσπάθησε να τον επουλώσει γράφοντας ποίηση. Γιατί, τελικά, «ποίηση είναι αυτό που απομένει».

 

Σύνθεση κειμένων: Γιώργος Φράγκογλου

 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας

 

Ερμηνεύουν οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ: Ιωάννα Δεμερτζίδου, Γιώργος Ευαγόρου, Ελένη Ζιάνα, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Μιλτιάδης Τσιάντος – Κολέσης, Μαριλένη Κουζού, Ίνγκριντ Κουτσουρέλη, Νίκος Μήλιας, Μάρα Μαλγαρινού, Δημήτρης Μήτρου, Γκαλ Ρομπίσα

 

Φρούριο Καβάλας Τετάρτη 10 Αυγούστου, ώρα 21.00 / Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη των παραστάσεων.

 

Γενική Είσοδος: 5 €

Προπώληση:

Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ την ημέρα της παράστασης θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Φρουρίου Καβάλας από τις 19:00 το απόγευμα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας