ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 4ου ΚΑΙ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του 5ου Δημοτικού σχολείου Χρυσούπολης παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από συμβούλους και συνεργάτες του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου το απόγευμα της Δευτέρας με πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις και παρουσιάσεις. Ο Δήμαρχος Νέστου στο χαιρετισμό του συνεχάρη το διευθυντή και το προσωπικό του σχολείου για την εκδήλωση αλλά και τη συνεχή δράση τους και τη παραδειγματική τους ευαισθησία για το περιβάλλον. Υπογράμμισε την άριστη συνεργασία τους με το Δήμο και τη σχολική επιτροπή , επεσήμανε τις  σημαντικές παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής κατά τη διάρκεια της απελθούσας σχολικής χρονιάς όπως αυτή της στέγης του σχολείου, στον ευπρεπισμό των δέντρων , στην προμήθεια υλικού για το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλλά και τη δράση LETS DO IT ενώ τους ανακοίνωσε την  ασφαλτόστρωση του δρόμου μπροστά από το σχολείο τις επόμενες μέρες ενός δρόμου που παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα και που με την αποκατάστασή του θα διευκολύνει την καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.
Το βράδυ ο Δήμαρχος Νέστου παρακολούθησε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που παρουσίασε η Στ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης στο Δημοτικό θέατρο  και συγκεκριμένα τη θεατρική απόδοση του ποιήματος του Οδυσσέα Ελύτη ''Ο Ήλιος ο ηλιάτορας'' που ενθουσίασε το κοινό που κατέκλεισε το θέατρο. Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από τη δημοτική του ομάδα ενώ κατά το χαιρετισμό του συνεχάρη τον διευθυντή και τις εκπαιδευτικούς που παρουσίασαν την μαγική αυτή παράσταση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ
Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο έργων Κώστα Παπαθεοδώρου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επιστάτησαν των εργασιών για την επικείμενη ασφαλτόστρωση  των οδών τις επόμενες μέρες. Πλέον ολοκληρώθηκαν στην περιοχή των σφαγείων , του παιδικού σταθμού και του β΄ Γυμνασίου τα έργα και οι εργασίες καθώς και η προετοιμασία για την ασφαλτόστρωση κι όλα είναι έτοιμα για να πέσει η άσφαλτος . Για δέκα περίπου χρόνια δεν είχε πέσει ούτε ένα μέτρο ασφάλτου. Η περιοχή ήδη πήρε μια εικόνα που αποτελεί κόσμημα ενώ οι πολίτες απολαμβάνουν το έργο που μέχρι να ολοκληρωθεί τους ταλαιπώρησε ωστόσο επέδειξαν κατανόηση και υπομονή .
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΠΑΡΑΓΓΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου παρουσία του Δημάρχου Νέστου με τους προέδρους των συσκευαστηρίων , τους προέδρους ΤΟΕΒ,  προέδρους τοπικών κοινοτήτων, τον αστυνομικό διευθυντή, τον διοικητή της Πυροσβεστικής και εκπρόσωπο του κέντρου πληροφόρησης λιμνών Ισμαρίδας- Βιστωνίδας με θέμα την ανεξέλεγκτη ρίψη σε κανάλια άρδευσης της περιοχής,  των πλαστικών που καλύπτουν τις καλλιέργειες των σπαραγγιών από ορισμένους αγρότες της περιοχής με αποτέλεσμα να υπάρχει μόλυνση του περιβάλλοντος, κίνδυνοι πυρκαγιάς και πρόστιμα για το Δήμο. Υπήρξε πρόταση - που ορισμένοι τηρούν ήδη- να συγκεντρώνονται τα πλαστικά στα συσκευαστήρια που ανήκει ο κάθε αγρότης προκειμένου να τα συλλέγει στη συνέχεια ο Δήμος συγκεντρωτικά. Δυστυχώς δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση από όλους τους φορείς.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ
Το απόγευμα ο Δήμαρχος Νέστου μετέβη στο Διαλεκτό με τον αντιδήμαρχο έργων κ. Παπαθεοδώρου όπου επισκέφθηκαν την αίθουσα ψυχαγωγίας του χωριού που επιμελήθηκε πρόσφατα ο Δήμος και λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες. Η επίσκεψη σκοπό είχε τη ρύθμιση των λεπτομερειών για τη χρήση της αίθουσας.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Η ομάδα του ΝΕΣΤΟΥ πραγματοποίησε γενική συνέλευση στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων . Ο Δήμαρχος Νέστου στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην έως τώρα οικονομική στήριξη του Δήμου στην ομάδα η οποία ξεπερνά όπως ανέφερε τις 50.000 € καθώς και στο σημαντικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά το νέο χλοοτάπητα του γηπέδου. Χρειάστηκαν 50 φορτηγά και πλέον με χώμα για την προετοιμασία, ειδικός σπόρος καθώς και νέα εγκατάσταση ποτίσματος. Το έργο ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες ανέφερε ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με ολοκληρωτική ευθύνη του Δήμου.  Τέλος διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος στήριζε , στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα με τη νέα διοίκηση που θα προκύψει.

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
Εκδήλωση πραγματοποίησε το Δασαρχείο Καβάλας  με τη συμμετοχή του Δήμου Νέστου που τον εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος πρωτογενούς τομέα κ. Τσακαλίδης Γιάννης. Θέμα της εκδήλωσης : ''Τοπικά σχέδια δράσης για την προστασία προστατευόμενων ειδών της άγριας πανίδας στην περιοχή του Δέλτα του Νέστου''.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου συνάντησε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ΄τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Νέστου ύστερα από δική του πρόσκληση. Όλοι οι διευθυντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κι ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία που είχαν την σχολική χρονιά 2015-16 . Σε κάθε κάλεσμα του Δήμου , σε κάθε εκδήλωση τα σχολεία πρωτοστάτησαν, ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που ξεκίνησε ο Δήμος, συνεργάστηκαν άψογα με την σχολική επιτροπή. Σκοπός της πρόσκλησης του Δημάρχου όπως τους ανέφερε είναι να του υποβάλουν λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία (21/6) σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές τους μονάδες ώστε αυτά να ιεραρχηθούν και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από το Δήμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να ξεκινήσει η νέα χρονιά χωρίς προβλήματα σε θέματα που άπτονται του Δήμου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΑΜΑΘ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ
Στη Γενική συνέλευση της ΔΙΑΑΜΑΘ  στην Κομοτηνή  για την έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού της χρονιάς παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου. Στη συνέχεια συμμετείχε στο Δ.Σ. της ΠΕΔ ΑΜΘ όπου ο πρόεδρός της ενημέρωσε για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία του Τ.Π.Δ( Παρακαταθηκών και Δανείων)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου εκπαίδευση των εργατών καθαριότητας του Δήμου από τον τεχνικό ασφαλείας του Δήμου κ. Καϊντατζόπουλο Φώτη . Εκεί παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου όπου με την ευκαιρία συνέστησε στους εργαζομένους στην καθαριότητα να είναι προσεκτικότεροι στην δουλειά τους αφού αυτή έχει να κάνει άμεσα με την καθημερινότητα του πολίτη και την υγεία του, να φροντίζουν τον εξοπλισμό της καθαριότητας ως να ήταν δικός τους.  Ακολούθησε ανταλλαγή προτάσεων για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.

Από το γραφείο τύπου