Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία θριάμβευσαν εχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, το οποίο αποφάσισε κατά πλειοψηφία αρνητικά στην μετεγκατάσταση των περίπου 250 προσφύγων (μεταξύ αυτών 150 παιδιά) από τα χαλάσματα του Εσκί – Καπού στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

 

Προφανώς και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αντέχει οποιασδήποτε κριτικής (εξάλλου κατά την τετράωρη «συζήτηση» του ζητήματος δεν ακούστηκε ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα για την μη μετεγκατάσταση) οι δε τοποθετήσεις των συμβούλων της πλειοψηφίας ήταν ένα μνημείο δημαγωγίας, με αποδέκτες μια μικρή ομάδα πολιτών, που βρέθηκε εχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο με ένα χυδαία ρατσιστικό λόγο και αυτοπροσδιορίστηκε ως «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης» (sic).

 

Αντιθέτως, με ευθύνη του προέδρου του ΔΣ, δεν επετράπη ούτε καν μονόλεπτη τοποθέτηση (!) εκπροσώπου της «Πρωτοβουλίας για την μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Εσκί – Καπού», των πολιτών δηλαδή που χάρις στην κινητοποίηση τους, αναδείχθηκαν οι απάνθρωπες συνθήκες στον καταυλισμό του  Εσκί – Καπού, συγκεντρώθηκαν άμεσα περισσότερες από 1.000 υπογραφές και κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός στην κατεύθυνση μιας προσωρινής έστω λύσης! Κι όμως, ο πρόεδρος του ΔΣ με μια ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά φίμωσε την άλλη άποψη, αρκούμενος να πει «εσάς σας ξέρουμε»!

 

Εμείς λέμε, ομοίως! Σας ξέρουμε και εσάς! Δεν είναι η πρώτη φορά που αμαυρώνετε την πόλη με αποφάσεις, δηλώσεις και συμπεριφορές που προέρχονται και αναπαράγουν την πιο σκοτεινή ακροδεξιά προπαγάνδα. Όσα παιχνίδια και να στήσετε, όμως, με «αγανακτισμένους» πολίτες, όσο και να πλειοδοτείτε μεταξύ σας σε φόβο και μισαλλοδοξία, υπάρχει μια συντριπτική πλειοψηφία σε αυτή την πόλη που θα υπερασπιστεί τα αυτονόητα: Η ΖΩΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Δελτίο Τύπου