Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής και μνήμης των πρωτοπόρων  αγωνιστών της εργατικής  τάξης αλλά  και μέρα αγώνα.  Γιατί μόνο με αγώνες μπορεί να δικαιωθεί  το όραμα για έναν κόσμο δικαιοσύνης και ισότητας.

Η πόλη μας, η Καβάλα, έδωσε το δικό της φόρο αίματος για να γυρίσει ο τροχός της Ιστορίας. Ο αγώνας των καπνεργατών  για δουλειά, δημοκρατία, ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία ήταν πρωτοπόρος.

Ιδιαίτερα σήμερα, μέσα σε μια παγκόσμια κρίση, όχι μόνο οικονομική άλλα πολιτική και αξιών οι κοινωνικοί αγώνες μπορούν να αποτελέσουν διέξοδο για όλη την ανθρωπότητα προς ένα ανθρώπινο μέλλον και να αποτρέψουν το πισωγύρισμα σε εποχές παγκοσμίων πολέμων , φασιστικών καθεστώτων και μεσαιωνικών συνθηκών εργασίας. Κόντρα στους εκβιασμούς του κεφαλαίου, στις πολιτικές που ενισχύουν την ανισότητα, κόντρα σε όλους όσοι πλουτίζουν μέσα από φορολογικούς παραδείσους, συσσωρεύουν υπερκέρδη στις πλάτες των εργαζόμενων, ψηφίζουν την διατλαντική συμφωνία εμπορίου (TTIP), και  αποφασίζουν για τις τύχες των λαών σε διευθυντήρια.

Η φετινή πρωτομαγιά μας βρίσκει υπό την οικονομική και πολιτική κατοχή της  τρόικας. Βρίσκει  τη χώρα σε βαθιά κρίση και το λαό σε απόγνωση έπειτα από την εξάχρονη επιβολή των μνημονιακών  πολιτικών  και μπροστά στην επιβολή νέων δυσβάστακτων μέτρων.

Η φετινή πρωτομαγιά απαιτεί τη στράτευση όλων μας για την ανατροπή των πολιτικών που σώζουν τις τράπεζες και τους δανειστές καταστρέφοντας όλο το λαό και ξεπουλούν  τον πλούτο της χώρας.

 Πολύ περισσότερο απαιτεί την ενεργό συμμετοχή όλων για την οικοδόμηση ενός άλλου Δήμου, στο πλευρό τον πολιτών, οργανωτή των αντιστάσεων και των αγώνων και όχι μακρύ χέρι των κυβερνήσεων, φοροεισπράκτορα των χαρατσιών και φέουδο προσωπικών και κομματικών συμφερόντων.

 Η Συμπαράταξη Πολιτών καλεί  όλους τους Καβαλιώτες  σε καθολική συμμετοχή στην απεργία και το συλλαλητήριο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Κυριακή 8 Μαϊου  στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Καπνεργάτη.

 

Για την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο επικεφαλής

Άρης Βέρρος