Σε αργία διάρκειας 12 μηνών και περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προχώρησε η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης «Δημωφέλεια» για την περίπτωση υπαλλήλου της που διαπιστώθηκε να έχει καταθέσει στην υπηρεσία πλαστά πτυχία, προκειμένου να βελτιώσει τον μισθό.

 

Η εν λόγω υπάλληλος της «Δημωφέλειας» είχε διοριστεί με απολυτήριο Λυκείου αλλά στην πορεία υπέβαλε ως δικαιολογητικά ένα πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κι ένα πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, με στόχο να «μετρήσουν» στις μηνιαίες απολαβές της.

 

Ωστόσο, από το φθινόπωρο του 2014 είχε αρχίσει μια εκτεταμένη έρευνα από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης η οποία φαίνεται ότι εντόπισε την συγκεκριμένη περίπτωση.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χρονόμετρο» της Καβάλας, τα δικαιολογητικά της υπαλλήλου αποδείχθηκαν πλαστά.

 

Η διοίκηση της «Δημωφέλειας» εκτός από την αργία αποφάσισε να αποστείλει τον σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα, από όπου και θα κριθεί αν θα ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη.

 

Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις, είτε γίνεται ανάκληση της πρόσληψης και ζητούνται πίσω οι μισθοί, είτε ζητείται να επιστραφεί η διαφορά μισθού σε σχέση με τον πραγματικό μισθό που δικαιούταν ο υπάλληλος.