Η λογοτεχνία, το θέατρο, ο αθλητισμός αλλά και η επικαιρότητα, συναντώνται σε μια διαφορετική παράσταση που παρουσιάζεται από τις 11 έως τις 13 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

H θεατρική παράσταση (περφόρμανς) με τίτλο: “Οι Ναυαγοσώστες: Swim or Die”, είναι βασισμένη και εμπνευσμένη από το ναυτικό διήγημα του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα και λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Οι Ναυαγοσώστες.

 

Πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική ανάγνωση και διασκευή του ομότιτλου διηγήματος του Παπαδιαμάντη, που συνδυάζει τον λόγο και τη ζωντανή μουσική με τις χορογραφημένες κολυμβητικές κινήσεις της Ομάδας SWIM OR DIE, καθώς και την εναλλαγή του φυσικού φωτός της ημέρας με τους φωτισμούς της σκηνής.

 

Η παράσταση παντρεύει τη λογοτεχνία με τη θεατρική αφήγηση και την κινησιολογία με τον αθλητισμό, με σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο.

 

«Το ναυτικό διήγημα του Παπαδιαμάντη και η δραματοποίησή του γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ , καθώς συνειρμικά παραπέμπει στην προσφυγική κρίση, αλλά και την πολύ – επίπεδη κινητοποίηση της κοινωνίας σε παρόμοια γεγονότα», λένε στο σημείωμά τους ο Κωνσταντίνος Ρόδης και ο Ιωάννης Κυφωνίδης, που υπογράφουν τη δραματουργική επεξεργασία του έργου του Παπαδιαμάντη.

 

 

Ναυαγοσώστες - swim or die / trailer from Dimitris Giouzepas on Vimeo.

 

 

 

Η σκηνοθεσία της 60λεπτης παράστασης είναι του Ιωάννη Κυφωνίδη.

 

Σημαντική ήταν η συμβολή του προπονητή κολύμβησης,  Νικόλα Ρεπανά ως τεχνικού συμβούλου αλλά και της Αθηνάς Νάννου, που υπογράφει και τη μουσική, στο ρόλο της αφηγήτριας.

 

Στη σκηνή του Φουαγιέ Μ2 εμφανίζεται η ομάδα μαραθώνιας κολύμβησης «Swim or Die» στους ρόλους των Ναυαγοσωστών: Μαρία Αργυρίου, Βίβιαν Διαβάτη, Άννα Ζαμπέτογλου, Μαγδαληνή Ζαμπέτογλου, Δέσποινα Ιωαννίδου, Δανάη Μενεξιάδου, Έλενα Παπαδοπούλου, Ανθούλα Παπαργυρίου, Εβελίνα Σανιδά, Κατερίνα Σιδηροπούλου, Νεφέλη Τσαγκαλίδου, Ιωάννα Τσιάρα, Βασίλης Γκιτσίδης, Κώστας Ζαμπέτογλου, Στέφανος Καραβασίλης, Χρήστος Κόκκινος, Ιωάννης Κυφωνίδης, Κώστας Μπενάκης, Χρήστος Παζολίδης, Γιώργος Σαμαράς, Κωνσταντίνος Σαμαράς , Αλέξανδρος Στεργίου και Λάμπρος Στέφου.

 

Σχεδιασμός Φωτισμών - Σκηνικών: FashionArt LoveR

Ενδυματολογική επιμέλεια: Swim or Die.

Αφίσα – τρέιλερ – φωτογραφίες: Δημήτρης Γιουζέπας

Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Τζώρτζη

Επιμέλεια παραγωγής: Dominus Productions.

 

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Μαθητικό-φοιτητικό / κάρτα ανεργίας: 5 ευρώ

 

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται ηλεκτρονικά από την εξής διεύθυνση: www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=1999.

 

Πληροφορίες:

2310895938-9