Στις 13 Δεκεμβρίου 2013 ολοκληρώθηκαν οι ενέργειες τόσο του π. Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη, όσο και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιου σχετικά με την αδελφοποίηση των συλλόγων Ερυθρού Σταύρου Μπάρι-Καβάλας, καθώς και τη δωρεά ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Ελευθερούπολης.

Με τη μεταφορά, όμως, του ασθενοφόρου εντός του ελληνικού εδάφους έμελλε να ξεκινήσει ένας τεράστιος κύκλος γραφειοκρατίας και κωλυμάτων μέχρις ότου αυτό να γίνει πρόσβασιμο στους πολίτες του Παγγαίου. Έχοντας αναγάγει σε προσωπική υπόθεση τη θέση του σε κυκλοφορία, ο π. Βουλευτής κατάφερε να ξεπεραστούν τα όποια "προβλήματα" και, έτσι, το Κ.Υ. Ελευθερούπολης εξοπλίστηκε με ένα ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο…

Εν έτη 2016, ο π. Βουλευτής πληροφορήθηκε μετά λύπης μου πως το συγκεκριμένο ασθενοφόρο έχει παροπλισθεί, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν, λόγω μη καταβολής ασφαλίστρων και μη εισαγωγής του στο Κ.Τ.Ε.Ο. 
Σε μια περίοδο τεράστιων ελλείψεων, έρχεται να προστεθεί και άλλη μια προς βλάβη των πολιτών. Γιατί κάποιοι είναι πλήρεις όταν κατηγορούν, αλλά ελλειμματικοί όταν αναλαμβάνουν "δράση"

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ