Σε κίνηση με ξεχωριστό ενδιαφέρον προχώρησε η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Ύστερα από πρωτοβουλία και εισήγηση του κλιμακίου επιλέκτων αθλητών της Θεσσαλονίκης προκήρυξε το 1ο συνέδριο προπονητών Βόρειας Ελλάδας. Θα το διοργανώσει το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Φεβρουαρίου στην Καβάλα (Ξενοδοχείο Εγνατια)και του θέτει τον τίτλο «επίκαιρα θέματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Β. Ελλάδα». Προσκαλεί όλους τους προπονητές των σωματείων-μελών της, το χρηματοδοτεί για να διευκολύνει τη μετακίνησή τους και ζητάει μεγάλη και ενεργή συμμετοχή ώστε να συζητηθούν όλα τα προβλήματα, που χαρακτηρίζουν τη δράση του αθλήματος σε αυτό το γεωγραφικό κομμάτι της χώρας. Το εγχείρημα είναι κρίσιμο, όχι επειδή οργανώνεται πρώτη φορά, αλλά γιατί γενικά στις περιοχές της Β. Ελλάδας το άθλημα δεν περνά καλή περίοδο και χρειάζεται προτάσεις και ενέργειες για ανάπτυξη. Η συμμετοχή των προπονητών λοιπόν, πρέπει να είναι τέτοια, που θα αναδείξει υψηλό βαθμό ενδιαφέροντος απ’ όλους για τις δυσκολίες των σωματείων, ενώ αυτή ακριβώς η κρισιμότητα κατέστησε αναγκαία και την παρουσία της κεντρικής διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο συνέδριο

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

- Οι κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος

- Οι πτυχιούχοι σχολής προπονητών Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Οι πτυχιούχοι Τ.Ε.Φ.Α.Α. με ειδικότητα στην επιτραπέζια αντισφαίριση

-Οι αποφοιτήσαντες επιτυχώς από τη σχολή προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το 2014

 Στη βάση της η θεματολογία του συνεδρίου θ’ αφορά κυρίως αυτά τα ειδικά θέματα που θα προταθούν. Από κει και πέρα ως γενικού προβληματισμού έχουν τεθεί τα θέματα:

- Η Β΄Εθνική στη Βόρεια Ελλάδα

- Στα ανοιχτά πρωταθλήματα

- Στα Πανελλήνια πρωταθλήματα

- Η ποιότητα και η ποσότητα στα σωματεία της Βόρειας Ελλάδας. Σχέση και αναλογία

Το ελάχιστο όριο συμμετοχών για την τέλεση του συνεδρίου είναι ο αριθμός 28, εκ των οποίων οι 22 πρέπει να βρίσκονται εν ενεργεία σε σωματείο της Βόρειας Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Οι συμμετοχές δεν εφταςαν μόνο στις 28 αλλα στις 38!Τα ενεργά σωματεία από τη Θεσσαλία μέχρι τον Έβρο είναι περισσότερα από 40 και ορισμένα από αυτά έχουν πάνω από έναν προπονητή.

Το συνέδριο κανονίστηκε και σε καλή χρονική στιγμή επειδή πριν από λίγο καιρό ολοκληρώθηκε η σχολή προπονητών Γ΄κατηγορίας, από την οποία πήραν τα πτυχία τους και αρκετοί βορειοελλαδίτες. Το κλιμάκιο επιλέκτων, στο οποίο είναι ξανά υπεύθυνος από τον Νοέμβριο ο Θανάσης Στάθης, είχε θέσει από την αρχή ως απαραίτητη προϋπόθεση για ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας τη στενή συνεργασία του με τους προπονητές. Αυτό έχει αρχίσει να το εφαρμόζει και παράλληλα επιδιώκει μέσα από συναντήσεις με τους προπονητές να καταγράψει προβλήματα και να συζητήσει πιθανές λύσεις. Τελευταία φορά έγινε τέτοια συνάντηση στο περιθώριο του αναπτυξιακού πρωταθλήματος της Δράμας, τον περασμένο Δεκέμβριο και ύστερα από λίγο καιρό αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κάτι πιο επίσημο και ολοκληρωμένο με τη σύμφωνη φυσικά γνώμη του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.Απο τηνοικοδεσπινα πόλη μας το παρόν θα δώσει ο προπονητης της ομάδας Γιαννης Σταυρου,ο οποίος ηταν και επιμορφωτής στα σεμινάρια της ΕΦΟΕΠΑ στη σχολή προπονητών.

Στο συνέδριο θα παραβρεθούν ως επίσημοι προσκεκλημένοι και με τη σημαντική, λόγω του θεσμικού τους ρόλου, συμμετοχή ως σύνεδροι:

Ο Μανώλης Κολυμπάδης πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Ο Χρήστος Τριγωνάς Α΄αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Ο Χρηστος Καναρης πρόεδρος του ΑΣΕΑ ΚΑΒΑΛΑΣ και αντιπρόεδρος της ΤΕ ΒΟΡ ΕΛΛΑΔΑΣ και μέλος ΔΣ Ε.Φ.Ο.Επ.Α

Ο Παναγιώτης Τζόβολος πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και μέλη του προεδρείου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Το συνέδριο είναι ανοιχτό και για όποιον θέλει να παρακολουθήσει απλά σαν σύνεδρος.

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ

Με τον αγώνα μπαράζ Αν Μακεδονιας συνεχίζει η αγωνιστική κίνηση για την ομαδα του ΑΣΕΑ ΚΑΒΑΛΑΣ αυτό το Σαβ/κο.Το παιχνίδι που θα ανάδειξει τον πρωταθλητή Αν Μακεδονίας και θα αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2 ΑΝΔΡΩΝ θα διεκδικήσουν ο ΑΣΕΑ ΔΡΑΜΑΣ και ο ΑΣΕΑ ΚΑΒΑΛΑΣ.Το παιχνίδι θα γίνει στη Δραμα και απο την ομαδα της ΚΑΒΑΛΑΣ που και στους άνδρες εχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας θα λάβουν μέρος οι :Πασχαλερης,Αλαρρουπι,Ζησου και Τζουνοπουλος,ολοι ειναι ηλικίας μεταξύ 13-15 χρ!

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2013

Τον πίνακα αξιολόγησης των σωματείων για το 2013 γνωστοποίησε και επίσημα η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών, που την προηγούμενη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Α1 εθνική κατηγορία σε άνδρες και γυναίκες, είναι το κορυφαίο σωματείο . Δεύτερος είναι ο Ολυμπιακός, ενώ Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας βρίσκεται στην 3η θέση. Να σημειωθεί οτι το Πέρα καθώς και ο ΟΣΦΠ είχαν αθλητές στην πρόσφατη επιτυχία της εθνικής ανδρών(2η θέση στην Ευρώπη) και πήραν 500 βαθμούς επιπλέον! Ο ΑΣΕΑΚ πάλι θα βρισκόταν στην 1η θέση εάν αφαιρεθούν οι βαθμοι αυτοί, για 2η συνεχόμενη χρονιά! Η πρόοδος της Περιφέρειας μάλιστα, 

αποτυπώνεται και στο στοιχείο ότι μέσα στην πρώτη 10άδα βρίσκονται τέσσερα ακόμα επαρχιακά σωματεία και είναι οι Φοίνικες Πάτρας, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Παγχιακός και η Έδεσσα. Οι πρώτες 20 ομάδες στην τελευταία αξιολόγηση και οι βαθμοί τους έχουν ως εξής (στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας και την ενότητα «ανακοινώσεις» έχει αναρτηθεί ολόκληρος ο πίνακας):

1. Α.Σ. Πέρα Αθηνών 1621 βαθμοί

2. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 1392

3. Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας 1247

4. Α.Ο. Δ.Α.Ο. Ταύρου 1122

5. Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας 950

6. Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης 946

7. Γ.Α.Σ. Ελευσίς 884

8. Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 864

9. Παγχιακός Γ.Σ. 815

10. Ο.Ε.Α. Έδεσσας 768

11. Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας 749

12. Γ.Σ. Άρης Βούλας 746

13. Α.Ο. Παγώνα Πάτρας 726

14. Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας 720

15. Α.Ο. Καρέα 697

16. Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας 652

17. Α.Ο.Σ. Τελαμών 651

18. Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης 633

19. Ο.Ε.Α. Βέροιας 632

20. Γ.Ν.Ο. Άρης Νίκαιας 616

Οι εγγραφές για τη νέα σεζόν ξεκίνησαν τη Δευτέρα 12/9 και συνεχίζονται καθημερινά 5-7 το απόγευμα στην αίθουσα του 2ου Γυμνασίου, Αρκαδίου 2, Βύρωνας Καβάλας.

To ωράριο των προπονήσεων για τη φετινή χρονιά θα είναι:

- 16:30-17:15: Τμήμα μίνι (Δευτέρα και Τετάρτη

- 17:00-19:00 :Τμήμα προαγωνιστικό - Αρχαρίων(Καθημερινές)
- 20:00-21:30 :Βετεράνων-Ανεξαρτήτων(Δευτέρα-Τετάρτη)
- 18:00-20:00 :Βετεράνων-Ανεξαρτήτων(Σάββατο)
- 18:30-21:30 :Αγωνιστικές ομάδες(καθημερινά)

Χρήστος Καναρης