Εν όψει του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου, το Μουσικό Σχολείο Καβάλας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα παρουσιάσει το έργο του διακεκριμένου Έλληνα συνθέτη Χρήστου Λεοντή «Καντάτα Ελευθερίας».

 

Ο συνθέτης, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της μουσικής και χαρακτηριστικά δείγματα λόγου του Σολωμού, του Ρήγα και του Μακρυγιάννη, συνθέτει σε μορφή τριπτύχου τις ιδέες του και αναδεικνύει τα στοιχεία που προδίδουν σ’ αυτές ενότητα και συνοχή, παρά τις εγγενείς τους διαφορές και τα διαφορετικά ιστορικά συμφραζόμενα που απηχούν.

 

Πρόκειται ακριβώς για τα στοιχεία που συγκροτούν τη βάση του οικοδομήματος της δημοκρατικής πολιτικής παράδοσης του Ελληνισμού. Επιπλέον, ο χαρακτήρας του έργου είναι περισσότερο επίκαιρος παρά ποτέ, γεγονός που επισημαίνεται και από τον ίδιο το συνθέτη, ο οποίος γράφει:

 

«Μπροστά σ’ αυτή τη βαρβαρότητα και την απαξία της καθημερινότητας, αλλά και έχοντας κατά νου τη δύναμη, τα αισθήματα και το ήθος των νέων ανθρώπων, προσπαθώ με την Καντάτα της Ελευθερίας να ξαναφέρω στη συλλογική μνήμη και να ανασύρω στο προσκήνιο αυτό που αναφέρει ο Ευριπίδης στη «Ιφιγένεια στην Αυλίδα»: «Να κυνηγάς την αρετή, σπουδαίο».

 

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο διακεκριμένος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος, ο οποίος θα απαγγείλει αποσπάσματα του έργου.

 

Σας προσκαλούμε σ’ αυτή την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 στις 20.00 στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και θα μας δώσει όλους την ευκαιρία να βιώσουμε μία μοναδική, πνευματική και ψυχαγωγική εμπειρία. 

 

Είσοδος Ελεύθερη 

 

Ο Διευθυντής

Ιωάννης Κακάρας