«Το Μουσείο των έργων της αρχαίας ελληνικής τέχνης έχει σαν προορισμό να στεγάσει έργα γλυπτικής και αρχιτεκτονικής που ανέπνεαν άλλοτε ελεύθερα στο ύπαιθρο, λουσμένα στο φως του ήλιου, έργα που οι καλλιτέχνες τα συνέλαβαν σε σχέση με το γύρω τους χώρο και το τοπίο, το γαλάζιο του ουρανού και το πράσινο των δέντρων...».

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

(Από τον οδηγό του αρχαιολογικού μουσείου Καβάλας)

Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης οργανώνει δωρεάν ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο Καβάλας την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου και ώρα 11 πμ. Η προϊστορική εποχή της περιοχής, η αίθουσα Αμφίπολης, τα αρχαιολογικά ευρήματα από την πόλη της Καβάλας - αρχαίας Νεάπολης και αναφορές στο πρόσφατο παρελθόν της πόλης, είναι κάποια από τα σημεία της ξενάγησης που θα πραγματοποιηθεί από τη διπλωματούχο ξεναγό κ. Μαριάνα Χριστοφόρου, αυτή την Κυριακή.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του αρχαιολογικού μουσείου 2510 222335 καθημερινά από τις 08.00 το πρωί μέχρι τις 15.00 το απόγευμα. Ο αριθμός επισκεπτών δεν θα ξεπερνάει τα σαράντα άτομα για λόγους καλύτερης οργάνωσης.

Τιμή εισιτηρίου 2 ευρώ το ολόκληρο και 1 ευρώ το μειωμένο.