Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 20.00

 

H συγγραφέας Σοφία Νικολαΐδου μιλά για το τελευταίο της βιβλίο Καλά και σήμερα: το χρονικό του καρκίνου στο δικό μου στήθος,ένα ημερολόγιο μικρών και μεγάλων στιγμών που έζησε από τη μέρα της διάγνωσης ως την τελευταία χημειοθεραπεία. Οι γιατροί,οι φίλοι,η οικογένεια,τα περουκάδικα σε μια αναπάντεχη συζήτηση για το τι κάνουμε στα ζόρικα και πώς η ίδια η  ζωή μας αναγκάζει να πετάξουμε τα βαρίδια.

Ένα βιβλίο που μας αφορά όλους. «Όταν έχεις δει το βαθύ σκοτάδι, το φως μετά είναι εκτυφλωτικό». Δεν είναι αλήθεια αυτό;

Μαζί της η Γλυκερία Μπασδέκη (που αποτελεί και πρόσωπο του βιβλίου ).

 

«ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ»

Συναντήσεις με βιβλία και συγγραφείς στην Παλιά Μουσική

 

Σ. Νικολαίδου – Γλ. Μπασδέκη

 

Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 20.00

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

 

 

Εργοβιογραφικά

 

Η Σοφία Νικολαΐδου  έχει εκδώσει συλλογές διηγημάτων, μυθιστορήματα, μελέτες για τη Φιλολογία, τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, τη Δημιουργική Γραφή, μεταφράσεις αρχαίου δράματος και ροκ στίχων. Διδάσκει Δημιουργική Γραφή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Α.Π.Θ. και εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως φιλόλογος.

Το μυθιστόρημά της “Απόψε δεν έχουμε φίλους’’ (Μεταίχμιο, 2010) τιμήθηκε με το Athens Prize for Literature,ενώ το ‘’Χορεύουν οι ελέφαντες’’ (Μεταίχμιο, 2012), κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ και τον αγγλόφωνο κόσμο τον Φεβρουάριο του 2015 με τον τίτλο The Scapegoat (εκδόσεις Melville House, μετάφραση Karen Emmerich).  To τελευταίο της βιβλίο είναι το “Καλά και σήμερα : το χρονικό του καρκίνου στο δικό μου στήθος’’ (Μεταίχμιο,2015)

 

Η  Γλυκερία Μπασδέκη είναι ποιήτρια και θεατρική συγγραφέας.