Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο γραφείο του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, η πρώτη επίσκεψη, με τη βουλευτική ιδιότητα, των εκπροσώπων  του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο για τον νομό Καβάλας, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Ηλία Ιωαννίδη και Αλεξάνδρας Τσανάκα, προκειμένου να έχουν μια πρώτη επίσημη ενημέρωση για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τον δήμο Παγγαίου.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, κατά την έναρξη της συνάντησης εργασίας, ευχήθηκε στους νέους βουλευτές, κάθε επιτυχία και  δύναμη στο  πολυσύνθετο έργο τους,  ευχόμενος παράλληλα την ικανοποίηση των  προσδοκιών του ελληνικού λαού αλλά και της τοπικής κοινωνίας, μέσα από την άσκηση των καθηκόντων τους.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος έθεσε στους εκπροσώπους στο Κοινοβούλιο τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την  ευρύτερη περιοχή του δήμου Παγγαίου, στα οποία πρέπει να σταθούν αρωγοί και να διεκδικήσουν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Σχετικά με την περιοχή των Τεναγών των Φιλίππων, ο κ. Αναστασιάδης, στην τοποθέτηση του ανέφερε την αρχική του θέση σχετικά με την δημιουργία ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης  των υδάτων που θα παρεμβαίνει συνολικά, καθώς είναι αναγκαίος ο άμεσος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

 Παράλληλα, παρέθεσε την ατζέντα των θεμάτων της περιοχής αρμοδιότητας του δήμου Παγγαίου, και πιο συγκεκριμένα, τη μη κατάρτιση  τεχνικού προγράμματος του δήμου Παγγαίου για το τρέχον έτος, λόγω έλλειψης εσόδων από οποιαδήποτε πηγή.

Στο ιδιαίτερα σημαντικό για τη δημόσια υγεία, ζήτημα με το αρσενικό, ανακοινώθηκε στους παρόντες βουλευτές,  η πρόθεση για τη δημιουργία μιας νέας γεώτρησης, για την οριστική  επίλυση του θέματος, η οποία, όπως χαρακτηριστικά ανακοινώθηκε, βρίσκεται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Στην ατζέντα των επιμέρους θεμάτων, τέθηκαν ακόμα ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων, θέματα στέγασης των δημοσίων υπηρεσιών του δήμου, διαχείρισης του λιμενίσκου της Ν. Ηρακλείτσας, θέματα που αφορούν στον ΕΛΓΑ,  στην περιοχή των Αμμολόφων και στα Λουτρά Ελευθερών, καθώς και στην  ανάγκη δημιουργίας ενός φορέα ανάδειξης του Παγγαίου Όρους, για την ανάπτυξη και προβολή της εν γένει περιοχής.