Ανακοίνωση με τίτλο «ΟΤΑΝ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΕΙ… ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ» εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καβάλας στην οποία αναφέρονται τα εξής:

 

Με αφορμή την επιλογή από την πλευρά του ενδιαφερόμενου καταναλωτή και με την συνδρομή μάλιστα δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης, να δημοσιοποιηθεί το θέμα της παροχής ύδρευσης και αυτό της συμπεριφοράς - κατά τη γνώμη των εμπλεκομένων ΜΟΝΟ - διοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΚ, έχουμε την υποχρέωση να δημοσιοποιήσουμε τα παρακάτω προκειμένου να γίνει γνωστό τι ακριβώς συνέβη στην πραγματικότητα.

 

1. Από την επισυναπτόμενη στο παρόν δημοσίευμα καρτέλα συναλλασσόμενου, μπορεί ο κάθε ένας να παρατηρήσει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής χρεώνεται μόνο με τα πάγια της σύνδεσής του από τις αρχές του 2012 και δεν πληρώνει για την κατανάλωση.

 

2. Το γεγονός αυτό καταδεικνύεται από τα ποσά των χρεώσεων με τα οποία η συγκεκριμένη κατοικία χρεώνεται και αναφέρονται αναλυτικά.

 

3. Αυτή η πραγματικότητα αποδεικνύει πέραν κάθε αμφιβολίας ότι από τότε, η συγκεκριμένη καταναλώτρια ενεργεί συστηματικά νεροκλοπή, με την ανοχή, αν όχι την συμμετοχή διοικήσεων και υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑ Καβάλας!

 

4. Επειδή το οφειλόμενο ποσό ξεπερνά τις 2 χιλιάδες ευρώ, ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου 2015, η συγκεκριμένη συμπολίτισσα μας, έλαβε επιστολή να προσέλθει στην υπηρεσία για να προχωρήσει σε διακανονισμό της οφειλής της, επιστολή – πρόσκληση στην οποία ουδέποτε ανταποκρίθηκε, παρά μόνο αγνόησε.

 

5. Στην συνέχεια δια της μεθόδου των επιπρόσθετων οχλήσεων έλαβε και άλλες ειδοποιήσεις για την διακοπή της υδροδότησης, τις οποίες επίσης αγνόησε.

 

6. Μη έχοντας άλλο μέσο να χρησιμοποιήσει η υπηρεσία υδροδότησης προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στην εν λόγω περίπτωση, αναγκάσθηκε να προχωρήσει σε διακοπή της παροχής.

 

7. Από ό,τι αποδεικνύεται η συγκεκριμένη συνδημότισσα μας και ο σύζυγος της, για άλλη μια φορά συνέδεσαν και πάλι παράνομα την παροχή και επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν το θέμα με τη βοήθεια του προθύμου να συνδράμει προς τούτο, προαναφερόμενου δημοτικού συμβούλου – εκπαιδευτικού, αλλά και την συνδρομή τοπικού ραδιοφώνου και άλλων τοπικών εφημερίδων.

 

Για τα κίνητρα των εμπλεκομένων οφείλω να αναρωτηθώ:

 

  • Για ποιο λόγο ο σύζυγος της ενδιαφερομένης επιλέγει αυτή την οδό, αντί τη νόμιμη πρόταση και οδό που εμείς προτείνουμε ως επιχείρηση, και η οποία εντάσσεται στο πνεύμα της ειλικρινούς συμφωνίας προκειμένου να διευθετηθεί το όλο πρόβλημα; Μήπως για να προφυλάξει εαυτόν από τις συνέπειες αποκάλυψης του αδικήματος, στο οποίο προβαίνει συστηματικά τα τελευταία χρόνια;

 

  • Μήπως επίσης ο σύζυγος της ενδιαφερομένης είναι εθισμένος σε μια ανεπίτρεπτη συμπεριφορά, η οποία τελικά του δίδει τη δυνατότητα να απολαμβάνει υπηρεσίες για τις οποίες δεν καταβάλει τα απαιτούμενα ποσά;

 

  • Αφού στην περίπτωσή του συντρέχουν εκείνες οι προϋποθέσεις εφαρμογής ειδικού τιμολογίου με το οποίο εάν είναι άπορος και συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις που οι υπηρεσίες του Δήμου ορίζουν, μπορεί να τύχει έκπτωσης που φθάνει στο ποσοστό του 90%, γιατί δεν κάνει χρήση αυτού του ευεργετήματος αλλά επιμένει να συνεχίζει την μη σύννομη πράξη του;

 

  • Σε ό,τι αφορά τον αντιπολιτευόμενο δημοτικό σύμβουλο – εκπαιδευτικό, γιατί επιλέγει να γνωστοποιήσει το θέμα σε όργανο διοίκησης του Δήμου Καβάλας που ουδεμία αρμοδιότητα έχει σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της ΔΕΥΑΚ και όχι στη ίδια την επιχείρηση;

 

  • Τον ενδιαφέρει άραγε να λύσει το πρόβλημα βοηθώντας τον συμπολίτη μας ή κίνητρό του είναι η εκμετάλλευση του γεγονότος για λίγα λεπτά προσωπικής δημοσιότητας;

 

  • Τον βοηθά τελικά αποκαλύπτοντας το αδίκημα που πραγματοποιεί τόσα χρόνια;

 

  • Ως εκπαιδευτικός και μάλιστα επικεφαλής σχολικής μονάδας, επικροτεί τέτοιου είδους συμπεριφορές ή με τον ίδιο τρόπο άραγε διδάσκει τους νεαρούς μαθητές του να ενεργούν;

 

Έχουμε υποχρέωση όμως να σχολιάσουμε και την συμπεριφορά του τοπικού μέσου, το οποίο χωρίς να διασταυρώσει την ακρίβεια των καταγγελλόμενων, για να διασφαλίσει την αντικειμενική πληροφόρηση όπως άλλωστε ορίζει και  ο κώδικας της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δημοσιοποιεί το γεγονός όπως ακριβώς του έχει παρασχεθεί , ρωτώντας επίμονα μάλιστα για τις προθέσεις της διοίκησης, αν δηλαδή θα κόψει το νερό από εδώ και πέρα στον συγκεκριμένο καταναλωτή. Δεν τον ενδιαφέρει άραγε τίποτε άλλο; Έχει χαθεί κάθε έννοια ίσης μεταχείρισης των εμπλεκομένων; Αποφάσισε μάλιστα αυτοβούλως καλώντας έμμεσα τους πολίτες του Δήμου Καβάλας, όταν διαφωνούν με την πολιτική της ΔΕΥΑΚ να κάνουν ό,τι έκανε και ο κ. Αντώνης από τη Ν. Καρβάλη…..

 

ΚΛΕΨΤΕ, ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΣΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ…..

Μεγαλείο κιτρινισμού!!!

 

Είναι άραγε τυχαία η χρονική στιγμή που το συγκεκριμένο μέσο επέλεξε να χτυπήσει την κακιά διοίκηση Ξανθόπουλου, αναπολώντας εκ του παραλλήλου τις καλές διοικήσεις του παρελθόντος, οι οποίες επένδυαν σε παρόμοια φαινόμενα, άραγε για ποιο λόγο;

 

Κλείνοντας αυτή την αναφορά μας στον κύριο Αντώνη και στην περίπτωση του, θέτοντας και τα παραπάνω ερωτήματα, προτείνουμε στον κάθε ένα από εμάς να τα απαντήσει, διερευνώντας και τα κίνητρα των εμπλεκομένων.