Η ομάδα επιστημόνων* υπό τον τίτλο «Οψόμεθα εις Φιλίππους» σχετικά με την αναπτυξιακή πρόταση «Philippi National Park» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι οι δήμαρχοι της περιοχής συνυπογράφουν το φιλόδοξο σχέδιο.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

 

«Philippi National Park»

Κατάθεση πρότασης ολιστικού μοντέλου ανάπτυξης για Καβάλα – Δράμα – Σέρρες στη Περιφέρεια Α.Μ.Θ

 

Σε συνέχεια της παρουσίασης του “Philippi National Park” από την ομάδα επιστημόνων “Οψόμεθα εις Φιλίππους” την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015  (ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ) στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας ενώπιον των Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Δημάρχου Καβάλας, Δημάρχου Προσοτσάνης, Δημάρχου Δοξάτου, Δημάρχου Παγγαίου, η ομάδα καταθέτει επίσημα την αναπτυξιακή πρόταση που έχει αναπτύξει στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ για άμεση διαβούλευση από τους περιφερειακούς παράγοντες.

 

Μετά από δύο μήνες έντονων διαβουλεύσεων με τους Δημάρχους Καβάλας, Προσοτσάνης, Δοξάτου, Παγγαίου και Αμφίπολης, επιτευχθεί η απαραίτητη σύμπνοια και σύμπραξη πάνω στη κοινή αναπτυξιακή πολιτική που εισάγει η πρόταση «Philippi National Park», πιστοποιώντας ότι η ισχύς εν τη ενώσει μπορεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά οφέλη, εν μέσω μιας πολύ δύσκολης περιόδου.

 

Οι Δήμαρχοι σε επιστολή που συνυπογράφουν, και η οποία συνοδεύει την αναπτυξιακή πρόταση, αναδεικνύουν σε προτεραιότητα την ανάγκη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολιστικού μοντέλου ανάπτυξης για την περιοχή που τους ενώνει.

 

Σκοπός της αναπτυξιακής πρότασης είναι η σύμπραξη πέντε (5) Δήμων και δυο (2) Περιφερειών για την από κοινού ανάπτυξη της ταυτότητας της περιοχής του Κάμπου Φιλίππων και την επένδυση στους άκρως νευραλγικούς τομείς της αγροτικής παραγωγής, του περιβάλλοντος, του τουρισμού και του πολιτισμού, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα Προορισμός Αριστείας με παγκόσμια ακτινοβολία και μεγάλη επισκεψιμότητα.

 

Η Ομάδα Επιστημόνων «Οψόμεθα εις Φιλίππους» χαιρετίζει τους περιφερειακούς και δημοτικούς παράγοντες της περιοχής μας και προσδοκά την ένθερμη αποδοχή της αναπτυξιακής αυτής πρωτοβουλίας.

 

 

*Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα επιστημόνων «Οψόμεθα εις Φιλίππους» στα τηλέφωνα: 6980317178 (Γεύση Τσουρουκίδου) και 6972841075 (Αθηνά Ιωαννίδου)