Πρωτοσέλιδα

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

 

 

 

 

Στον δεύτερο γύρο της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας που θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της ΝΔ έπειτα από τα χθεσινά αποτελέσματα του 1ου γύρου.

Το νήμα του α’  γύρου, πρώτος κόβει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με ποσοστό γύρω στο 40% με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθεί με ποσοστό γύρω στο 30%. Τρίτος ο Απόστολος Τζιτζικώστας και τέταρτος ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Βαγγέλη Μεϊμαράκη ψήφισε και ο νομός Καβάλας

Οι κάλπες στο νομό Καβάλας έκλεισαν λίγο μετά τις 8:30 μετά από την παράταση που δόθηκε από την ΚΕΦΕ του κόμματος. Συνολικά ψήφισαν 5.345 μέλη και φίλοι της ΝΔ σε όλον τον νομό.

Πρώτος και στον νομό Καβάλας αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με διαφορά πάνω από 700 ψήφους από τον δεύτερο, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Μεϊμαράκης 2.259

Μητσοτάκης 1.515

Τζιτζικώστας 891

Γεωργιάδης 622

Άκυρα – Λευκά 58

Σύνολο ψηφισάντων 5.345

 

«Ελπίζουμε να μην έχουμε απώλειες στο 2ο γύρο»

Χωρίς προβλήματα κύλησε η όλη διαδικασία σε όλα τα εκλογικά τμήματα του νομού Καβάλας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της τοπικής ΝΟΔΕ, Κώστα Ευθυμιάδη. Όπως δήλωσε στο Kavalanews.gr υπήρξε μια εικοσάλεπτη διακοπή όπως συνέβη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, λόγω του προβλήματος που παρατηρήθηκε στον κεντρικό υπολογιστή της αναδόχου εταιρίας με την ξαφνική απόφαση για παράταση στην χθεσινή εκλογική διαδικασία. Ο κ. Ευθυμιάδης τόνισε πως δικαίωμα ψήφου στις 10 Ιανουαρίου δεν έχουν όσοι δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών καθώς η επόμενη ψηφοφορία θα γίνει βάση των εκλογικών καταλόγων που έχει διαμορφωθεί από τον πρώτο γύρο.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ευχήθηκε στο δεύτερο γύρο να προσέλθουν να ψηφίσουν όλοι οι ψηφοφόροι που ψήφισαν χθες Κυριακή, ωστόσο προέβλεψε ότι θα υπάρξουν απώλειες καθώς όπως είπε «πιστεύω ότι αρκετοί ψηφοφόροι θα απέχουν γιατί δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο ο εκλεκτός τους, όπως και να έχει εμείς καλούμε όλους να ψηφίσουν».