Η παράταξη του πρώην δημάρχου Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη «Νέα Εποχή» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Σε μεγάλη περιπέτεια φαίνεται να οδηγεί ο κ. Τσομπανόπουλος την πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Κοσμίδου Λαρίσα η οποία μετά την αυθαίρετη και καταχρηστική απόφασή της να παρατείνει τα μπάνια των μελλών του Κ.Α.Π.Η χωρίς να την καλύπτει απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου, (με αποτέλεσμα στις 08-09-2015 να έχει τραγικό τέλος υπερήλικας δημότης στην παραλία Τιμάρι αβοήθητος καθώς δεν υπήρχε συνοδεία νοσηλευτικού ή άλλου προσωπικού) Πράξη που συνιστά παράβαση καθήκοντος, τώρα της ανοίγει και την πόρτα της συκοφαντικής δυσφήμησης καθώς η κυρία πρόεδρος του νομικού προσώπου μίλησε καθαρά για κακοδιαχείριση κατηγορώντας ευθέως την προηγούμενη διοίκηση για άνοιγμα και για χρέος σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει το λογιστικό έλλειμμα ως πραγματικό χρέος της επειχήρησης. 

Ξέχασαν φαίνεται αυτοί που την συμβουλεύουν να την ενημερώσουν ότι μπορεί τα αποτελέσματα χρήσης της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ να είναι ζημιογόνα για μία ή και περισσότερες χρήσεις όπως στην προκειμένη περίπτωση, το αποτέλεσμα χρήσεις είναι ζημιογόνο για το έτος 2013 κατά -419.215.52 αλλά η καθαρή θέση της εταιρείας παρουσιάζει πλεόνασμα + 483.569.47 που μεταφέρεται στο νέο έτος του 2014.Επίσης τα διαθέσιμα κάλυπταν της υποχρεώσεις δηλαδή στο ταμείο σε καταθέσεις όψεως την 31-ΔΕΚ-2013 υπήρχαν 426.099,65 ευρώ ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων σε πιστωτές -332.183,83.Αυτά τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν αφού ψηφίστηκαν ομόφωνα στης 06- Νοεμβρίου-2014 από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νέστου.
 

Όσο δε για τα στοιχεία του 2014 που παρουσιάζουν ζημιές στην χρήση κατά- 548.112,59 γιατί ξέχασαν να συμπεριλάβουν 264.000 € που πληρώθηκαν από ευρωπαϊκά προγράμματα του ΕΣΠΑ Έτσι η πραγματική ζημία της χρήσης περιορίζεται στις -284.112,59 € και η καθαρή θέση της επιχείρησης παρουσιάζει πλεόνασμα + 200.000 € που μεταφέρεται στο 2015.Επίσης τα διαθέσιμα σε καταθέσεις ήταν 239.182,11 € και καλύπτουν της υποχρεώσεις προς τρίτους που ήταν 227.730,33 €.

 

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της 07-Δεκεμβρίου-2014 αφού η διοίκηση του νομικού προσώπου μοίρασε στα μέλη της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ τον ισολογισμό του 2014 υπογεγραμμένο από την πρόεδρο κ. Κοσμίδου και τον ορκωτό λογιστή κ. Ζωιτσά Άγγελο οι οποίοι παρουσίασαν την πανελλήνια πρωτοτυπία να φέρουν προς ψήφιση προϋπολογισμό που δεν είναι σε συμφωνία το ενεργητικό με το παθητικό και δεν έδωσαν όπως όφειλαν τους πίνακες του απολογισμού έσοδα-έξοδα αλλά περιορίστηκαν σε ένα προφορικό παραλήρημα του ορκωτού κινδυνολογώντας για το μέλλον του νομικού προσώπου κατά παράβαση όλων των κανόνων του δημοσίου λογιστικού και της ηθικής που θα έπρεπε να τον χαρακτηρίζει ως δημοσίου λειτουργού. 
 

Οι μάσκες έπεσαν όμως στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο όπου μετά την τοποθέτηση του τέως Δημάρχου κ.Μιχαηλίδη ο κ.Τσομπανόπουλος ‘’ανάκρουσε πρίμα’’ και παραδέχθηκε ότι η λογιστική απεικόνιση του ισολογισμού δεν συνδέεται ως αποτέλεσμα με της πραγματικές οφειλές της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ και ότι τα χρέη δεν είναι 704.000€ αθροιστικά για το 2013 και 2014( όπως ισχυρίστηκε η κ. Κοσμίδου σε συνέντευξή της) αλλά πολύ λιγότερα, ωστόσο δεν απάντησε πόσα είναι τα πραγματικά χρέη της επιχείρησης ούτε και επέτρεψε στην πρόεδρο του νομικού προσώπου να τοποθετηθεί και να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα της τέως προέδρου κ. Γατούλας σχετικά με τα όσα της καταλόγιζε σε πρόσφατη συνέντευξή της.
 

Δυστυχώς για την ΤΣΟΜΠΑΝΌΠΟΥΛΟς ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕς ο χρόνος τρέχει και οι Θεωρίες για δήθεν ατασθαλίες και δήθεν παρανομίες από την προηγούμενη διοίκηση πέφτουν στο κενό όπως επίσης και οι προσπάθειες να κατασκευάσουν ενόχους. Σας πήρανε χαμπάρι κύριοι της ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ

Και επειδή όπως φαίνεται με τα προβλήματα του τόπου μας δεν έχετε σκοπό να ασχοληθείτε ακόμη τουλάχιστον προσπαθήστε να μην υποτιμάται την νοημοσύνη των δημοτών μας γιατί μπορεί μια φορά να τους πείσατε ότι είχατε πρόθεση για πορεία με όραμα σίγουρα όμως σήμερα όλοι αντιλαμβάνονται ότι είστε σε ΠΟΡΕΙΑ με ΟΝΕΙΡΑ.