Αίσιο τέλος είχε τελικά η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10 το πρωί στο Νοσοκομείο της Καβάλας…

 

Αν και επρόκειτο για ένα σενάριο –και μόνο- πυρκαγιάς και όχι για πραγματικό συμβάν, είχε την σημαντικότητά του καθώς επρόκειτο για άσκηση ετοιμότητας που έκανε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, στο πλαίσιο των τακτικών ασκήσεων.

 

Σκοπός της άσκησης ήταν η δοκιμή του σχεδίου αντιμετώπισης καταστάσεων ανάγκης νοσοκομείων, ο έλεγχος αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας του μηχανισμού αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, των συστημάτων υποστήριξης, καθώς επίσης και η εξάσκηση του προσωπικού.

 

Από δοκιμές σαν αυτές μπορούν να διαπιστωθούν κενά στα σχέδια ασφάλειας των μεγάλων κτιριακών εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας –και όχι μόνο- κι έτσι να διασφαλιστεί ότι τηρείται το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφαλείας και ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων.

 

Παρόντες στην άσκηση ήταν, πέρα από τις δυνάμεις των πυροσβεστών, η διοίκηση της τοπικής υπηρεσίας, ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος καθώς και η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας. Εκτός από τον διοικητή Χρήστο Κοπατσάρη, παρούσα ήταν και η αναπληρώτρια διοικήτρια Στέλλα Παπαδοπούλου, η οποία παύθηκε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου από τα καθήκοντά της με απόφαση του υπουργού Υγείας.