Ιδιαίτερη τιμή και χαρά είχαν όσοι παρευρέθησαν την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στην παρουσίαση του Βιβλίου “Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας (1945 – 2013) που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης “Οι Φίλιπποι” και το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης υπό πλήθος κόσμου που έσπευσε να την παρακολουθήσει.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό – ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης “Οι Φίλιπποι”, κ. Δημήτριου Παπαχριστόπουλου, στην πορεία ακούστηκαν τραγούδια από τη Μικτή Χορωδία “Πυθαγόρειος Αρμονία” του Συλλόγου Σαμίων Θεσσαλονίκης “Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ”, την οποία διευθύνει ο Μαέστρος κ. Πέτρος Χρηστίδης, ενώ ακολούθησε η ομιλία της Προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, κ. Ευτέρπης Σαμαρά.

 

Στη συνέχεια έλαβε χώρα η παρουσίαση του Βιβλίου “Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας (1945 – 2013)” από τη Φιλόλογο κ. Μαρία Σαββίδου, αποσπάσματα του Βιβλίου απέδωσε η Επίτιμη Διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Μακεδονίας Θράκης κ. Νέλλη Μελίδου – Κεφαλά, ενώ για το βιβλίο μίλησε και η συγγραφέας του κ. Αγγελική Κιουρτσή – Μιχαλοπούλου.

 

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρευρέθησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Εκδότης – Συγγραφέας και μέλος του Συλλόγου, κ. Χαράλαμπος Τσιρκινίδης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης “Οι  Φίλιπποι”, κ. Ανδρόνικος Σινιώρης, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων θεσσαλονίκης, κ. Καίτη Τσιώτρα και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου, ενώ υπήρξε και εκπροσώπηση του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς και παρουσία του Δασκάλου του Λυκείου Ελληνίδων Γιαννιτσών, κ. Αθανάσιου Κάππα. Στην εκδήλωση, το παρόν έδωσαν η Γενική Γραμματέας της “ΦΑΚΘ – Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Θεσσαλονίκης”, κ. Θεοδώρα Μάνου, η Πρόεδρος του Αδελφοποιημένου Συλλόγου Σαμίων Θεσσαλονίκης “Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ”, κ. Σταματία Γρηγορίου, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη του ανωτέρου Συλλόγου,ο πρώην Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Καβάλας, κ. Βίκτωρ Βενουζίου, ο Πρόεδρος του Αδελφοποιημένου Συλλόγου Αποφοίτων Λυκείου Τούμπας “Α.Λ.Τ. ΡΟΥΙΣΤΕΣ”, κ. Απόστολος Παπαποστόλου, αλλά και πλήθος μελών και φίλων του εν λόγω Συλλόγου.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος αδυνατούσε να παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου λόγω ανειλημμένου ταξιδιού του στη Σμύρνη, καθώς και ο Πρώην Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο Πρώην Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος με επιστολή του στα γραφεία του Συλλόγου Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης “Οι Φίλιπποι” ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του Συλλόγου.

 

Στο Βιβλίο – Λεύκωμα του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, συνοψίζεται το έργο του Λυκείου καθώς και η σπουδαία προσφορά του στο στόχο διάσωσης και διάδοσης του πολιτισμού και της παράδοσης.

Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από την ομάδα παραστάσεων του Λυκείου, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Χρόνη Ιωαννίδη, ενώ η είσοδος στην εκδήλωση παρέμεινε ελεύθερη για το κοινό.

 

* Το βιβλίο διατίθεται από τα γραφεία  του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας Ευγ. Ιορδάνου & Αριστείδου γωνία στην Καβάλα καθημερινά 7 – 8 το απόγευμα και Σάββατο 11- 13.00 το πρωί. Τηλ. Επικ. 2510223648 και 6948587962.