Δείτε τις εκδηλώσεις για το τριήμερο από Παρασκευή 11 έως Κυριακή13 Δεκεμβρίου 2015, στους Δήμους Νέστου, Καβάλας, Παγγαίου και Δράμας. Στο τέλος του προγράμματος κάθε περιοχής θα βρείτε σύνδεσμο για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και για τις επόμενες ημέρες. 

 

ΚΑΒΑΛΑ

 

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

 

19:00 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας και τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καβάλας υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Θανάση Παρμενίδη, την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας με την καθηγήτρια Κατερίνα Κοψαχείλη και την Φιλαρμονική Ορχήστρα Κρηνίδων υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Τάσου Σαββίδη.

 

19:00 Άγιος Νικόλαος- Μεγάλου Αλεξάνδρου - Κωστή Παλαμά με Παύλου Μελά

Το “Πολυθέαμα Κρόκο Λίνο” θα γεμίσει τους δρόμους με όμορφες και διασκεδαστικές φιγούρες, με παιχνίδια και εντυπωσιακά θεάματα που θα διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους.                                         

 

19:45 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου διακόσμου της πόλης από την Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα.

 

20:00 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας

DiscoLoo με τους ‘Fabulous and the Pretty Brass’

Οι Fabulous and the Pretty Brass θα παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο show-party  με τραγούδι, θεατρικές πινελιές, αυτοσχεδιασμούς και χορευτικά, σε ένα απόλυτα δεμένο μουσικό-οπτικό αποτέλεσμα. Στόχος τους η αναβίωση της ξεχασμένης διασκέδασης να θυμίσει ξανά στους ανθρώπους τι σημαίνει κέφι, χορός, τραγούδι.

 

 

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

 

11:00-13:00  Κεντρική Πλατεία

Το “Πολυθέαμα Κρόκο Λίνο” θα διασκεδάσει τα μικρά παιδιά με το ξεκαρδιστικό παιχνίδι με τους παραμορφωτικούς καθρέπτες και ένας ανιματέρ στο  Χριστουγεννιάτικο έλκηθρο θα φωτογραφίζει τους μικρούς και μεγάλους φίλους.                                     

 

11:30  Σκηνή Κεντρικής Πλατείας

«Οι πολιτιστικοί σύλλογοι γιορτάζουν»

Παραδοσιακό γλέντι με χορό και τραγούδι από τους συλλόγους:

Σύλλογος Σαρακατσαναίων

Χορευτικό Όμιλο Βρακοφόρων

Σύλλογο Δυτικομακεδόνων και

Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληναίων.

Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

 

11:30  Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

«Θεατροχριστούγεννα 2015»

Χριστουγεννιάτικη παράσταση από το Θεατρικό καλλιτεχνικό εργαστήρι της  Θεάτρου «Ανάβασις» με τη συμμετοχή των μαθητών των παιδικών τμημάτων, του εφηβικού και το τμήμα ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Παρουσιάζουν τέσσερα μικρά θεατρικά έργα: «Τα αστέρια της Άγιας Νύχτας», «Τα Χριστούγεννα της κα. Νικολέτας», «Οι περιπέτειες του Άη-Βασίλη» και τα «Χριστούγεννα στο Κάστρο». Είσοδος δωρεάν.

 

17:30  Κρηνίδες

«Γλυκά Χριστούγεννα στις Κρηνίδες»

Έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στις Κρηνίδες.

Συμμετοχή: Χορωδιών και Φιλαρμονικών Ορχηστρών Κρηνίδων και Καβάλας.

 

 

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015  

 

13:00  Δάτο

«Γλυκά Χριστούγεννα στο Δάτο»

Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

 

 

14:30  Ζυγός

«Γλυκά Χριστούγεννα στο Ζυγός»

Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

 

16:00 Πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου 

«Βάλε το στολίδι σου»

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Κωνσταντίνου Καβάλας “Ο Δρόμος του Νερού”.

 

17:30- 20:30  Πλατεία Καπνεργάτη

«Βοηθοί του Άι- Βασίλη»

Εργαστήρι με Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για μικρά παιδιά από το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας.

 

19:00  Δημοτικός Κινηματογράφος Oscar

«Φιλανθρωπική Συναυλία» του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας σε συνεργασία με το Ροταριανό Όμιλο Καβάλας

Συμμετοχή Χορωδιών, Ακορντεονάτας και Καθηγητών του ΔΩΚ με στόχο τη συγκέντρωση ποσού για την αγορά ενός απινιδωτή για το ΕΚΑΒ Καβάλας. (Γενική είσοδος 5€)

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΔΩ

 

 

Ελευθερούπολη

 

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

 

17.00 Κεντρική πλατεία Αντιφιλίππων

•Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση σε συνδιοργάνωση με τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο που θα περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικο Bazzar, φαναράκια ευχών, ζεστό κρασί και βόλτα για μικρούς και μεγάλους με το τρενάκι στα σοκάκια του χωριού.

 

17.00 Κεντρική πλατεία Νικήσιανης

•Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δένδρου με συμμετοχή Μουσικοχορευτικών Σχημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων και παρουσία καλλιτεχνικού σχήματος με τον Άγγελο, το Χρυσό Αστέρι και την Νεράιδα του Χιονιού που 0α απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά και θα προσφέρουν δώρα.

 

21.00 Κέντρο Διασκέδασης ΡΑΝΙΑ

•Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ελευθερούπολης διοργάνωση Φιλανθρωπικής Εκδήλωσης Αγάπης. Χορευτικές παραστάσεις από Τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου μας και διασκέδαση για όλους! θα συμμετέχει αφιλοκερδώς το παραδοσιακό συγκρότημα «ΜΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ» Τα έσοδα θα διατεθούν προς ενίσχυση των «Τραπεζιών Αγάπης» της Μητροπόλεως Ελευθερούπολης.

 

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

 

12.30, παραλία Οφρυνίου, Τούζλα

• Παιδική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με καλλιτεχνικό σχήμα: ξωτικά. Άγιος Βασίλης, Ξυλοπόδαρος, ζωγραφική προσώπου, ταχυδακτυλουργικά και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για τα παιδιά. Συμμετοχή του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου με κάλαντα ενώ το τρενάκι του Δήμου θα είναι διαθέσιμο σε μικρούς και μεγάλους για μια ονειρεμένη βόλτα!

 

17.00 Κεντρική Πλατεία Παλαιοχωρίου

•Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, Δίωρη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με καλλιτεχνικό σχήμα ξωτικών, Αγίου Βασίλη, Ξυλοπόδαρου, Ζωγραφική Προσώπου, Ταχυδακτυλουργικά και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για παιδιά. Συμμετοχή Τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου. Κάλαντα

 

19.00, Αμφιθέατρο Φρίξου Παπαχρηστίδη Ελευθερούπολη

•Παιδική θεατρική παράσταση από τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο το «ΤΟ ΠΡΑΒΙ», με το έργο "Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο"

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

 

 

Χρυσούπολη

 

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

 

17:00 Δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης

Παρουσίαση βιβλίου "Ψωμί με ζάχαρη και αλάτι" της κ. Γεωργίας Λάττα Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Νέστου γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, θεατρικά παιχνίδια και δράσει από τη συγγραφέα και τον εμψυχωτή Ιωάννη Θεοδώρου.

20:30  Χριστουγεννιάτικη ταινία για μεγάλους.

 

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

 

20:30  Δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης

Χριστουγεννιάτικη ταινία για μεγάλους.

 

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

 

Πλατεία Ηρώων

10:30  Διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής από τα μέλη του ΚΑΠΗ Χρυσούπολης.

Δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης

11:00  Χριστουγεννιάτικη ταινία για παιδιά

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

 

 

Δράμα – Ονειρούπολη

 

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

 

Δράση στα Λύκεια του Δήμου Δράμας. «Ενημερωτική εκστρατεία κατά του AIDS». Στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής και της προάσπισης της υγείας, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας, η Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α., και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ υλοποιούν πρόγραμμα δράσεων σε συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Θεσσαλονίκης.

 

9.00-12.00 Ελάτε να παίξουμε στην «Ονειρούπολη»! Εμψύχωση και παιχνίδια από τον ανιματέρ «Ξωτικό» της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο». Καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στο χώρο της «Ονειρούπολης».

 

10.00-14.00 Κέντρο Νεότητας (Παλιό Δημαρχείο). Το Κέντρο Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης» του Τμήματος Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού λειτουργεί τα εργαστήριά του για τους μικρούς φίλους της «Ονειρούπολης» και ετοιμάζει μαζί τους ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

 

17.00-17.30 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Κουδουνίων Δράμας θα παρουσιάσει χορούς του Πόντου.

 

19.00-21.00 Κεντρική σκηνή.

 

Η Μουσική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης «Ωδείο Φαέθων» υπό τη γενική διεύθυνση του καθηγητή κιθάρας, Ευαγγέλου Καψάλη, μαγεύει με τραγούδια μοντέρνου ρεπερτορίου. Την εκδήλωση ξεκινά η πρωτοεμφανιζόμενη Sunny Ioannidou με την επιτυχία της «Selfie».

 

19.00-21.00 Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Ο Σύλλογος Φίλοι Δραμινών Μουσικής, ο «Αρίων» πραγματοποιεί την καλλιτεχνική εκδήλωση «Τραγουδήστε μαζί μας».

 

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

 

11.30-12.00 Κεντρική σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πυλαίας «Η Καπουτζίδα» παρουσιάζει τοπικούς Πυλαιώτικους και Μακεδονικούς χορούς.

 

12.00 Κεντρική είσοδος «Ονειρούπολης» (Άγαλμα Ελευθερίας). Χρώματα, μουσική, χορός! Οι Αγιοβασιλίνες της σχολής χορού Έλενας Αγγέλοβα & Λαμπρινής Καλφοπούλου χορεύουν στους δρόμους της πόλης στους ρυθμούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας. Τις συνοδεύουν η ξυλοπόδαρη Νεράιδα του χιονιού με το ξωτικό της από την ομάδα «Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο».

 

12.00-12.30 Κεντρική σκηνή. Τα παιδικά χορευτικά τμήματα της Πολιτιστικής Εστίας Νευροκοπίου χορεύουν και μας ταξιδεύουν στους ρυθμούς της σύγχρονης διεθνούς μουσικής.

 

12.30-13.30 Κεντρική σκηνή. Ελάτε με κέφι για ρυθμό! H σχολή χορού Fouette' μας παρουσιάζει σύγχρονο, Hip Hop, Popping, Break Dance, Latin.

 

13.30-14.00 Κεντρική σκηνή. Ο Πόντος ζωντανεύει από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυλοποτάμου που θα μας παρουσιάσει χορούς από τον Πόντο.

 

14.00-14.30 Κεντρική σκηνή. Το Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Σωτήρ» με αγάπη θα μας ταξιδέψει, παρουσιάζοντας χορούς από όλη την Ελλάδα.

 

17.00-17.30 Κεντρική σκηνή. Το χορευτικό τμήμα της Ενοριακής Νεανικής Εστίας παρουσιάζει χορούς από τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία με παραδοσιακές τοπικές φορεσιές από την Επισκοπή Ναούσης.

 

18.00-19.00 Κεντρική σκηνή. Το Tabata training στην «Ονειρούπολη». Παρουσίαση της υψηλής εντάσεως γυμναστικής η οποία μπορεί να ενισχύσει την αντοχή μας και παράλληλα να κάνει τον μεταβολισμό μας να λειτουργεί μέχρι και 36 ώρες μετά την 4λεπτη προπόνηση.

 

19.00-19.30 Κεντρική σκηνή. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από μαθητές του 5ου Δημοτικού σχολείου Δράμας.

 

20.00-20.30 Κεντρική σκηνή. Η Λέσχη Ποντίων Δράμας μας ταξιδεύει με ποντιακούς ρυθμούς.

 

20.30 Μπροστά από την Κεντρική Σκηνή. «Ενημερωτική εκστρατεία για το AIDS». Στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής και της προάσπισης της υγείας, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας, η Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α, και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ υλοποιούν πρόγραμμα δράσεων σε συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνει άναμμα των κεριών του συμβόλου Red Ribbon, διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών τόσο στους επισκέπτες της «Ονειρούπολης» όσο και στους χώρους διασκέδασης.

 

20:30-22:00 Κεντρική Σκηνή. Στα deck’s ο γνωστός σε όλους μας D.J. Themi Undergroove. Οι μουσικές του θα μας συντροφεύσουν για δυο ώρες.

 

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

 

10.45-11.15 Κεντρική σκηνή. Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Λημνιών Ν. Καβάλας θα μας διασκεδάσει χορεύοντας χορούς της Λήμνου και των άλλων νησιών του Αιγαίου.

 

11.30-12.00 Κεντρική σκηνή. Ο Α.Γ.Σ. «Δόξα Βώλακα» θα χορέψει στην σκηνή της Ονειρούπολης σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς!

 

12.00-13.00 Κεντρική σκηνή. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με γιορτινή διάθεση από τις σχολές χορού των Έλενα Αγγέλοβα και Λαμπρινής Καλφοπούλου. Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από τις σχολές Δράμας και Χωριστής.

 

13.00-13.30 Κεντρική σκηνή. Τα τμήματα κλασσικού μπαλέτου και μοντέρνου χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Σουλίου Σερρών, παρουσιάζουν αποσπάσματα από το Χριστουγεννιάτικο έργο του Τσαϊκόφσκι «Καρυοθραύστης», καθώς επίσης και χορογραφίες μοντέρνες, jazz και χιπ-χοπ. Οι μπαλαρίνες της σχολής, μικρές και μεγάλες, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους προσφέροντας στο κοινό ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο θέαμα. Υπεύθυνη Δασκάλα Χορού: Ελισάβετ Δομοκτσή

 

13.30-15.00 Κεντρική σκηνή. Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Δράμας υποδέχεται και φιλοξενεί το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Πανοράματος Θεσσαλονίκης και το τμήμα νέων Πυλαίας και παρουσιάζουν μαζί πρόγραμμα με χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Θεσσαλία.

 

16.00-16.30 Κεντρική σκηνή. O Πολιτιστικός Σύλλογος «Κύριλλος και Μεθόδιος» παρουσιάζει χορούς από την Κεντρική Μακεδονία με το εφηβικό του τμήμα.

 

16.30-17.00 Κεντρική σκηνή. O Καλλιτεχνικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κουφαλίων Δήμου Χαλκηδόνας «Στο μπαλκόνι των Αστεριών», μας ταξιδεύει σε έντεχνους ρυθμούς.

 

17.30-19.00 Μικρή σκηνή. Η Θεατρική ομάδα του συλλόγου φοιτητών του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, παρουσιάζει το μαγικό παραμύθι με τίτλο «Η Χαμένη Χαρά της Μάγισσας Θυμουέλα», μια παιδική διαδραστική θεατρική παράσταση, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Γιαγκάζογλου Παρασκευής (Αν. Καθηγήτριας Ειδικής Αγωγής, Α.Π.Θ.).

 

19.00 Αμφιθέατρο «Δραμινών Πολιτών» Π.Ε. Δράμας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δράμας «Οι Ρίζες μας» παρουσιάζει 2ωρη μουσικοχορευτική παράσταση, με τίτλο «Καλήν εσπέραν...» που περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα έθιμα της Ελλάδας και των Αλησμόνητων Πατρίδων. Συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμένους Παρανεστίου «Προφήτης Ηλίας» με έθιμα και χορούς του Πόντου.

 

20.00 Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Περάμου Καβάλας μας ταξιδεύει «Παρέα με το Μάνο» Χατζιδάκι και πλημμυρίζει τις ψυχές μας με ονειρεμένες μελωδίες αυτές τις μαγικές μέρες των Χριστουγέννων.

 

19.30 Κεντρική σκηνή. Μουσική συναυλία σε έντεχνους ρυθμούς από το μουσικό σχήμα του Μάριου Σαμδάνη. Την συναυλία ανοίγει η πρωτοεμφανιζόμενη Sunny Ioannidou παρουσιάζοντας την επιτυχία της «Selfie».

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΔΩ

 

 

Δείτε όλες τις επιλογές εξόδου στο www.kavalanews.gr/exodos