Για πρώτη φορά χιλιάδες κόσμου αγκάλιασαν τόσο ζεστά την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Νέστου. Χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Τσομπανόπουλος Βαγγέλης έδωσε το σύνθημα για την γιορταστική φωταγώγηση της πόλης και του πιο ψηλού και φωτεινού δέντρου στο σιντριβάνι του κυκλικού κόμβου. Στην εκδήλωση παρέστη και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος

 

Από νωρίς χριστουγεννιάτικα τραγούδια έβαζαν στο κλίμα τους συνδημότες μας που σιγά σιγά γέμισαν ασφυκτικά την Βενιζέλου...η φιλαρμονική του Δήμου ξεκίνησε από την παλιά δημαρχεία να γεμίζει μουσικές από κάλαντα στις γειτονιές...φτάνοντας στο σιντριβάνι σχημάτισαν ημικύκλιο με τον πολιτιστικό σύλλογο Αγιάσματος αγκαλιάζοντας το δέντρο που μόλις είχε ανάψει ο Δήμαρχος.

 

Παραδοσιακά κάλαντα με τρόπο κατανυκτικό ξεκίνησε ο σύλλογος Αγιάσματος ακολουθώντας αντίστροφη πορεία με φαναράκια στα χέρια από τη φιλαρμονική. Μια ξυλοπόδαρη νεράιδα κι ένα ξωτικό πήραν παιδιά και μεγάλους από το χέρι οδηγώντας τους στην πλατεία Παπανδρέου στις φωτεινές λιμνούλες όπου άφησαν στα νερά τους χάρτινα καραβάκια γεμάτα από ευχές.

 

Το ξωτικό έπαιξε και διασκέδασε με τα παιδιά σε μια νύχτα με χιλιάδες ευχές. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τοπικό σχήμα στην πλατεία ηρώων που στολίστηκε με όμορφα ξύλινα κιόσκια όπου μικροπωλητές και σύλλογοι πρόσφεραν λιχουδιές ενώ στο κιόσκι του Δήμου προσφερόταν κόκκινο ντόπιο κρασι...

 

Οι δρόμοι παρέμειναν γεμάτοι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τα καταστήματα έζησαν μια ξεχωριστή νύχτα και οι συνδημότες σχολίαζαν την πιο όμορφη έναρξη που είδαν ποτέ ...μια έναρξη με άρωμα Χριστουγέννων για παιδιά!

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη μεγαλειώδη παρουσία καθώς και όσους βοήθησαν… για να ξεχωρίσουν τα σημαντικά!
 

Οι διοργανωτές
Αργυρέλη Ελένη
Ψυλίδου Ελένη 
Τσομπανόπουλος Γιώργος

 

 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ΕΝΑ channel