Την ερχόμενη Τρίτη 8 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί στο Δημαρχείο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη της Καβάλας.

 

Μπορεί η ανακοίνωση αυτή να καθυστέρησε υπερβολικά, λόγω άστοχων χειρισμών αλλά και… πολλών ανθρώπων που ενεπλάκησαν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων, ωστόσο φαίνεται ότι φέτος θα έχουμε μια σημαντική διαφορά από την οποία ίσως κριθεί και η επιτυχία των δράσεων.

 

Η Καβάλα δεν θα έχει ένα επίκεντρο εκδηλώσεων, όπως συμβαίνει στις περισσότερες πόλεις αυτές τις μέρες, αλλά δύο «κέντρα», στην πλατεία Ελευθερίας και τον δημοτικό κήπο.

 

Στην πλατεία θα στηθεί το παγοδρόμιο το οποίο λέγεται ότι θα έχει φθηνότερο εισιτήριο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο για τη λειτουργία του απαιτείτε... περισσότερο κρύο το οποίο για την ώρα δεν υπάρχει. 

 

Στο δημοτικό κήπο θα στηθούν τα 21 σπιτάκια της χριστουγεννιάτικης αγοράς καθώς και βενετσιάνικο καρουζέλ (έχουμε απορία να δούμε που θα χωρέσουν όλα αυτά).

 

Για την ώρα πάντως, ο επιχειρηματίας που νοίκιασε με 100 ευρώ τον δημοτικό κήπο δυσκολεύεται να βρει επαγγελματίες για να γεμίσει τα 21 χριστουγεννιάτικα σπιτάκια. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι δε νοικιάστηκαν ούτε τα μισά κι ενώ είμαστε ακριβώς μία εβδομάδα πριν την έναρξη.

 

Το ενοίκιο που ζητάει για δύο μόλις εβδομάδες ανέρχεται στα 700 ευρώ. Μάλιστα αρχικά υπήρξε ενημέρωση της δημοτικής αρχής ότι το ποσό θα είναι 700 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ αλλά τελικώς είναι 700€ + ΦΠΑ.

 

Στις αντιρρήσεις που προβλήθηκαν κατά τις αρχικές συζητήσεις, ο επιχειρηματίας επικαλέστηκε το αντίστοιχο κόστος στην Ονειρούπολη όπου εκεί το ενοίκιο φέρεται να ανέρχεται στα 1.400€.

 

Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί έναν γρίφο το αν ο δημοτικός κήπος θα είναι έτοιμος την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, ημέρα επίσημης έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, οπότε και θα γίνει και το «άναμμα των φώτων».

 

Αν και τα περισσότερα θα ανακοινωθούν από την ερχόμενη εβδομάδα, αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά έλαβε το «πράσινο φως» η συναυλία της Γιώτας Νέγκα στην Καβάλα η οποία τελικά θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου, στο δημοτικό κινηματοθέατρο Όσκαρ.

 

Η συναυλία της Γιώτας Νέγκα μάλλον θα είναι και η μοναδική εμφάνιση προβεβλημένου καλλιτέχνη στην Καβάλα αυτές τις μέρες. Το υπόλοιπο πρόγραμμα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι συμπληρωμένο με πολλές συναυλίες σε υπαίθριους χώρους από τοπικά μουσικά σχήματα. 

 

Πατήστε πάνω στις κόκκινες λέξεις για να δείτε: 

τις άλλες χριστουγεννιάτικες δράσεις που ετοιμάζει το Δημοτικό Θέατρο και οι οποίες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των Χριστουγέννων αλλά και

τις εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας για την περίοδο των εορτών.

 

Δείτε επίσης τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων

στο Δήμο Νέστου,

τον Δήμο Παγγαίου και

την Ονειρούπολη της Δράμας...