Άμεση και αποτελεσματική η παρέμβαση της ΔΕΥΑΚ στις Κρηνίδες και στο Ζυγός. Πιο συγκεκριμένα μετά από τη γνωστοποίηση προβλήματος από τον Πρόεδρο  της Δημοτικής Κοινότητας Κρηνίδων  κ. Όμηρο Κυριακίδη συνεργεία της επιχείρησης προχώρησαν στη διαμόρφωση ρέματος στη βόρεια πλευρά των Κρηνίδων.

 

Το έργο της διαμόρφωσης ολοκληρώθηκε  με το στρώσιμο τσιμέντου δίδοντας έτσι ταχεία λύση σε πρόβλημα που ταλάνιζε τους κατοίκους της περιοχής για μακρό χρονικό διάστημα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα αυτό έφθασε στη ΔΕΥΑΚ μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Νίκου Ξανθόπουλου, ο οποίος ζήτησε από όλους τους Προέδρους των Δημοτικών  Κοινοτήτων  να καταθέσουν τα αιτήματά τους που αφορούν σε αναγκαίες παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΚ, προκειμένου αυτά αφού επεξεργασθούν από τους αρμοδίους να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016.

 

«Είναι η πρώτη φορά που ζητάμε συγκεκριμένη δράση από τους Προέδρους. Στόχος μας είναι να καταρτισθεί ένα πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Καβάλας.

 

Δεν είναι λογικό να μην υπάρχει σαφής εικόνα των απαιτήσεων. Χρειάζεται προγραμματισμός που θα φέρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Έτσι εν όψει της σύνταξης του τεχνικού προγράμματος για το 2016, το οποίο ενέκρινε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ στην τελευταία του συνεδρίαση, εντάξαμε και  αιτήματα που οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων μας γνωστοποίησαν, ώστε μεθοδευμένα και στοχευμένα να παράξουμε έργο.

 

Στο πλαίσιο αυτού του καλέσματος εντάχθηκε και το έργο της διαμόρφωσης του ρέματος, με το συνεργείο της επιχείρησης να δρά άμεσα, τάχιστα και κύρια αποτελεσματικά. Αυτή είναι μια τακτική που θα συνεχισθεί» διαμήνυσε ο Πρόεδρος κ. Ξανθόπουλος.

 

Ανάλογη ήταν η παρέμβαση της ΔΕΥΑΚ και στο Ζυγός. Και πάλι μετά από αίτημα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας κ. Λεωνίδα Βουδούρη τα συνεργεία της επιχείρησης προχώρησαν στην κατασκευή αγωγού ομβρίων μήκους περίπου 40 μέτρων, με παράλληλη κατασκευή  2 σχαρών και ολοκλήρωσης της εργασίας με στρώσιμο τσιμέντου.

 

Μάλιστα με την παρέμβαση αυτή δόθηκε λύση και σε πρόβλημα που αντιμετώπιζε κάτοικος της περιοχής, άτομο με ειδικές ανάγκες, αφού ελήφθη η αναγκαία μέριμνα που διευκολύνει την πρόσβαση του συμπολίτη μας.

 

(δελτίο Τύπου)