Ένας Καβαλιώτης, ο Παντελής Ιερωνυμάκης, σε συνεργασία με δύο καλούς του φίλους, έχουν φτιάξει μια ηλεκτρονική εφαρμογή για κινητές συσκευές που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας με τους γύρω μας.

 

Πρόκειται για το application που ακούει στο όνομα Winks και το οποίο έχει τα φόντα να αντιμετωπίσει την ατολμία των νέων, και όχι μόνο, στο φλερτ αλλά και την γενικότερη αποξένωση που συναντά κανείς στα αστικά κέντρα.

 

Το όνομα της εφαρμογής προέρχεται από τη λέξη wink που σημαίνει «κλείνω το μάτι» αλλά δεν έχει στόχο να γίνει άλλη μια εφαρμογή για ραντεβού.

 

Στόχος της είναι να μας βοηθήσει να επικοινωνήσουμε, αρχικά και χωρίς λόγια, με άτομα τα οποία συναντάμε σε εξωτερικούς χώρους.

 

Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να αντλούν πληροφορίες για άτομα που συναντούν έξω, όπως τα δημοσιευμένα στοιχεία μας σε κοινωνικά δίκτυα.

 

«Με το Winks μπορείς να επισκέπτεσαι το Facebook, το Instagram και το Snapchat προφίλ ανθρώπων που βλέπεις γύρω σου και παράλληλα να μαθαίνεις κάποιες βασικές πληροφορίες που θέλουν να μοιραστούν, όπως η ηλικία τους και το ζώδιο τους. Μπορείς επιπλέον να κάνεις wink, να “κλείσεις το μάτι”, δηλαδή, σε άτομα που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα μαζί σου και να έρθεις σε επαφή μαζί τους άμεσα», λέει ο Παντελής Ιερωνυμάκης εξηγώντας τον τρόπο που λειτουργεί η εφαρμογή.

 

Η εφαρμογή είναι ένα δημιούργημα τριών φίλων: του Παντελή Ιερωνυμάκη από την Καβάλα και των Λαρισσαίων Δήμου Μπότσαρη και Άρη Γκουντούρα, τους οποίους γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, όταν φοιτούσαν στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ.

 

Ο Καβαλιώτης Παντελής Ιερωνυμάκης είναι σήμερα συνεργάτης του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. 

 

Δείτε τι λένε οι τρεις δημιουργοί στην εκπομπή «Άνθρωποι» της Χριστίνας Νεφραίμ στο ENA channel