Βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων σκοπεύει να βάλει στο λιμάνι της Κεραμωτής ο Δήμος Νέστου σε μια προσπάθεια αισθητικής αναβάθμισης της περιοχής. Αυτό αναφέρεται μεταξύ πολλών άλλων στην εβδομαδιαία «ανασκόπηση» που δημοσιεύει με μεγάλη καθυστέρηση το γραφείο του δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου.

Επίσης, γίνεται αναφορά στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται αυτές τις μέρες.

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δημάρχου αναφέρει τα εξής:

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Συνεχίζει ο Δήμαρχος Νέστου τις επισκέψεις του στα σχολεία του Δήμου του ώστε να καταγράψει δια ζώσης λειτουργικές αγκυλώσεις της σχολικής καθημερινότητας. Στα πλαίσια των επισκέψεων αυτών βρέθηκε στην Κεραμωτή όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου, του Νηπιαγωγείου και του Γυμνασίου καθώς και με πολλούς μαθητές των αντίστοιχων σχολείων για θέματα που τους απασχολούν και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου.

 

Μάλιστα στα περισσότερα από αυτά ο Δήμαρχος κινήθηκε άμεσα λύνοντας προβλήματα των σχολείων ακόμη και την ίδια μέρα. Τον κ. Τσομπανόπουλο Βαγγέλη συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι έργων και τουριστικής προβολής κ.κ. Παπαθεοδώρου Κ. και Χατζηγερακούδης Γ. η πρόεδρος β/θμιας σχολικής επιτροπής κ. Ψυλίδου Ελ., ο αντιπρόεδρος της α/θμιας κ. Καϊτατζόπουλος Χ. καθώς και ο πρόεδρος του Δημ. διαμερίσματος Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης Π. 

 

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με εκπροσώπους εταιρίας όπου τους παρουσίασαν τους καινοτόμους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων για το λιμάνι της Κεραμωτής προκειμένου ο Δήμος να αντικαταστήσει τους επίγειους κάδους δίνοντας έτσι στο λιμάνι μια πιο καλαίσθητη εικόνα ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που επισκέπτονται τον τόπο τουρίστες. Με τους κάδους αυτούς περιορίζεται δραστικά και η δυσοσμία που προκαλούν τα απορρίμματα.

 

Ο Δήμαρχος λίγο αργότερα βρέθηκε στο πρώην Δημαρχείο Κεραμωτής, στα γραφεία του οποίου συνάντησε τον κ. Ηλιάδη Χρήστο, πρόεδρο του ΟΛΚ, όπου συζήτησαν μεταξύ των άλλων για το θέμα της μη διέλευσης των βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή, τις αισθητικές παρεμβάσεις κατά μήκος του λιμανιού, αρμοδιότητας ΟΛΚ, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της μετεγκατάστασης του Λιμεναρχείου Κεραμωτής σε κτήριο του Δήμου Νέστου.

 

Το μεσημέρι η επιτροπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων συνάντησε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου εκπροσώπους συλλόγων και φορέων προκειμένου να συζητήσουν τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις. Την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Εμπορικού συλλόγου προκειμένου να συζητήσουν για τη ''Λευκή Νύχτα'' των γιορτών για δεύτερη φορά φέτος ύστερα από την περσινή επιτυχία.

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το Δημοτικό Σχολείο της Λεκάνης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου στα πλαίσια των επισκέψεών του στα σχολεία του Δήμου. Τον συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι έργων, καθαριότητας και πρωτογενούς τομέα κ.κ. Παπαθεοδώρου Κ., Αργυράκης Μ., Τσακαλίδης Γ. καθώς και ο πρόεδρος της Λεκάνης κ. Φιλιππίδης Μπάμπης.

 

Κατά την επίσκεψή τους είδαν την καινούρια αίθουσα του σχολείου που ανακαινίσθηκε εκ βάθρων από το Δήμο. Η αίθουσα αυτή χρησιμοποιούνταν μέχρι πρότινος από το Λαογραφικό Μουσείο. Ο Δήμος το καλοκαίρι με μια σειρά εργασιών και παρεμβάσεων ετοίμασε την αίθουσα του Δημοτικού σχολείου ώστε το σχολείο να λειτουργεί ομαλά και ανεμπόδιστα διευκολύνοντας την σχολική καθημερινότητα των μαθητών.

 

Το Λαογραφικό περιορίστηκε σε μια αίθουσα χωρίς να χάσει τίποτε από την ιστορική του αξία. 

Στη συνέχεια επιθεώρησαν το πολύ σημαντικό έργο άρδευσης με τίτλο '' Εξωχώραφα Λεκάνης'' προϋπολογισμού 600.000 € το οποίο η η ίδια η διοίκηση ενέταξε. Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε με τον εργολάβο αρχές του Οκτώβρη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Ένα έργο πνοής όπου θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς παραγωγούς να έχουν άμεση πρόσβαση με τον αγωγό της ύδρευσης στα χωράφια τους αποφεύγοντας έτσι τρόπους αρκετά κοπιαστικούς γι' αυτούς για την άρδευση των κτημάτων τους.

 

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον Κεχρόκαμπο και το Δημοτικό του σχολείο, συνομίλησαν με την εκπαιδευτικό ενώ ο Δήμαρχος χάρισε δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο τοπικό ιατρείο και το Δημοτικό κατάστημα. Κατά την επιστροφή τους στη Χρυσούπολη σταμάτησαν στον Άγιο Κοσμά επιβλέποντας τις εργασίες καθαριότητας της μεγάλης ανοιχτής δεξαμενής συγκέντρωσης νερού που βρίσκεται πλησίον στον χώρο του ανοιχτού θεάτρου για να κλείσουν την περιοδεία τους στον Ορεινό με τη στάση στο Μακρυχώρι όπου εκεί συνάντησαν τον πρόεδρο του χωριού κ. Αϊβάζογλου Γιάννη. Μαζί μεταξύ των άλλων θεμάτων του χωριού συζήτησαν και την πρόταση για τη μεταφορά του ηρώου τους σε άλλο σημείο του χωριού.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Τα μεγάλα έργα του Δήμου που βρίσκονται σε τελικά στάδια ολοκλήρωσης επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Β. και οι αντιδήμαρχοι έργων κ. Παπαθεοδώρου και καθαριότητας κ. Αργυράκης. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν την 2η Γεώτρηση της Γεωθερμίας στο Ερατεινό που βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της στη συνέχεια βρέθηκαν στον κόμβο των σφαγείων και το 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης που οι εργασίες που εκτελούνται στοχεύουν την ολοκλήρωση των έργων στο τέλος του 2015.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

 

Με επικεφαλή τον Δήμαρχο Νέστου ξεκίνησε η αποστολή του Δήμου στον αδελφοποιημένο Δήμο του Ζλάντογκραντ προκειμένου να παραστούν στις ετήσιες κεντρικές εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης τους.

 

Τον Δήμαρχο συνόδευαν οι συνεργάτες του κ.κ. Παπαθεοδώρου, Αργυράκης, Βαλσαμίδης και Καϊντατζόπουλος. Με τη λήξη των εκδηλώσεων ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν της αποστολής όπου εκεί ο Δήμαρχος Νέστου δώρισε στο Δήμαρχο του Ζλάντογκραντ αντίγραφο της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Χρυσούπολης, με ευχές για την πρόσφατη επανεκλογή του ( 25 Οκτωβρίου) στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Έτσι επισφράγισαν μια συνεργασία εκ νέου για τα επόμενα 4 χρόνια της κοινής τους θητείας ενώ στο κλείσιμο της συνάντησής τους ο Δήμαρχος Νέστου προσκάλεσε στο Δήμο μας τον Δήμαρχο του αδελφοποιημένου Δήμου ώστε να συζητήσουν σε νέες βάσεις την από κοινού συμμετοχή των δήμων τους στο πρόγραμμα INTEREC Ελλάδα- Βουλγαρία.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Με μια σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Χρήστο Κοζαρίδη για την προσφορά του στα κοινά του τόπου μας. Ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Νέστου κ. Τσομπανόπουλου και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε τελετή ονοματοδοσίας αίθουσας του διατηρητέου κτηρίου.

 

Πλήθος κόσμου, φίλοι και η οικογένεια του Χρήστου έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση. Για τον αείμνηστο Χρήστο μίλησαν ο Δήμαρχος Νέστου, ο πρώην Δήμαρχος κ. Γκουλφάς Σ. και ο Κοσμίδης Αδάμ στενοί συνεργάτες του στα δημοτικά τεκταινόμενα του τόπου. Στην αίθουσα που πήρε το όνομά του αναρτήθηκε βιογραφικό με την πορεία και το έργο του Χρήστου Κοζαρίδη ενώ τα τρία του βιβλία κοσμούσαν το χώρο ΄Ο Δήμαρχος Νέστου μετά την αποκάλυψη του ονόματος της αίθουσας είπε συγκινημένος πως ο Χρήστος πλέον θα είναι εδώ, θα τον ''συναντάμε εδώ''. Ακολούθησε μια σεμνή δεξίωση.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι πραγματοποιείται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την έγκριση προϋπολογισμού για το 2016 ενώ την Πέμπτη 26 την ίδια ώρα το τακτικό Δημοτικό συμβούλιο.

 

 

ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες οι επιτελείς για την προετοιμασία των γιορτών του Δήμου με πλούσιο και πολυποίκιλο πρόγραμμα που θα βγει την επόμενη εβδομάδα ενώ ήδη στην πόλη έχουν στολιστεί οι στήλες φωτισμού με λαμπιόνια και φιγούρες που θα ανάψουν σε μια λαμπερή έναρξη την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.