ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 42 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ:

 

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΕΙΡΗΝΗ»

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΙ  ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΦΟΔΙΩΝ

 

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-11-15 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΝ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Η οδύσσεια των ξεριζωμένων από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους προσφύγων - κυρίως από τη Συρία , το Αφγανιστάν, το Ιράκ, αλλά και άλλες χώρες - που αναζητούν μία ζωή χωρίς πόλεμο, νεκρούς και δάκρυα στη βόρεια Ευρώπη, δεν έχει τελειωμό.

Συγκεντρώνουμε οι παραπάνω φορείς στο πλαίσιο της έκφρασης αλληλεγγύης, είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη.

Τα είδη που χρειάζονται είναι:

ΤΡΟΦΙΜΑ: βρεφικές κρέμες έτοιμες σε γυάλινα βαζάκια, ατομικοί χυμοί, πάνες για μωρά, γάλατα εβαπορέ (μικρή συσκευασία), κρουασάν, φρυγανιές, ξηροί καρποί, μπισκότα, φρέσκα φρούτα. ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: ξυραφάκια, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτιά υγείας, πλαστικές συσκευασίες για τις μερίδες φαγητού, πλαστικά πιρούνια και κουτάλια. ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ: μπουφάν για μικρά παιδιά, αδιάβροχα, κουβέρτες.

Καλούμε κάθε Καβαλιώτη εργάτη και εργάτρια, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, νέο και νέα, να συμβάλει σ' αυτή την προσπάθεια δείχνοντας και μ' αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται διεκδικώντας ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους (κατάργηση των κανονισμών Δουβλίνο 2 και 3, δημιουργία κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κ.ά.).

 

Καβάλα 13-11-2015