Ανακοίνωση με την οποία ασκεί κριτική στον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη «Νέα Εποχή» του προκατόχου του, Σάββα Μιχαηλίδη.

 

Λέει συγκεκριμένα:

 

Στόν δέκατο πέμπτο μήνα της θητείας της βρίσκεται η διοίκηση Τσομπανόπουλου καί διεκδικεί με αξιώσεις να ανακηρυχθεί στήν χειρότερη από την μεταπολίτευση και μετά.

 

Χωρίς σχέδιο, χωρίς αναπτυξιακό πρόγραμμα, χωρίς στρατηγική και στόχους. Μέσα σε δεκαπέντε μήνες κατάφερε να περιστρέφεται γύρω από τα προβλήματα που δημιουργεί η ίδια τις περισσότερες φορές, είτε λόγω ανικανότητας, είτε λόγω της δυσκολίας της να αντιληφθεί τους ρυθμούς που η κοινωνία θέλει και απαιτεί, ώστε να συγχρονιστεί μαζί της.

 

Μόλις που συμπλήρωσε το πρώτο τέταρτο της θητείας της και κατάφερε : Να αυξήσει τα δημοτικά τέλη 20%, την άρδευση 56%, τα τέλη πεζοδρομίου 50%, όταν άλλοι δήμοι τα μειώνουν.

 

Να βάλει τέλος 1€ στους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και να απαγορεύσει την στάθμευση στην αυλή του πρώην 1ου δημοτικού σχολείου, δημιουργώντας έτσι πρόβλημα σε επαγγελματίες και πελάτες του κέντρου της πόλης.

 

Κατάφερε να μας γεμίσει με σκουπίδια σε κάθε δρόμο και γειτονιά καθώς μείωσε στο ελάχιστο τις διαδρομές των απορριμματοφόρων.

 

Κατάφερε να μην τελειώσει ακόμη κανένα έργο από αυτά που βρήκε να κατασκευάζονται από την προηγούμενη διοίκηση: Κόμβος σφαγείων, Β Γυμνάσιο, Νέος βρεφονηπιακός σταθμός, 2ο Βιοκλιματικό σχολείο, Βιοκλιματικό τεχνικό λύκειο, Γεωθερμικό πεδίο,2η αναβάθμιση του βιολογικού, Δίκτυα ακαθάρτων σε Γραβούνα, Ερατεινό, Χρυσοχώρι, Δίκτυα ακαθάρτων σε Κεραμωτή Χαϊδευτό, Αγωγός μεταφοράς Λυμάτων Κεραμωτής, Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Χρυσούπολης.

 

Προσποιούμενοι ότι υπήρχαν προβλήματα ώστε όταν ολοκληρωθούν κάποτε να τα παρουσιάσουν για δικά τους. Σταμάτησαν να δίνουν δεκατιανό σε όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θεωρώντας μάλλον ότι η βαθμίδα αυτή δεν έχει ανάγκη από βοήθεια.

 

Κατάντησαν τον δήμο από πρωταγωνιστή στα κοινωνικά προγράμματα και την προσφορά στους δημότες που έχουν ανάγκη σε επαίτη, που αντί να δίνει, ζητάει από συλλόγους και δημότες βοήθεια για να κάνει κοινωνική πολιτική.

 

Άνοιξαν το περιβόητο κοινωνικό παντοπωλείο για μία ημέρα, για να το κλείσουν αμέσως μετά. Στον αέρα βρίσκονται τα κοινωνικά προγράμματα "Βοήθεια στο σπίτι" Ιατροκοινωνικό κέντρο, Κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων.

 

Κινδυνεύουν με απένταξη τα έργα που δεν θα ολοκληρωθούν μέχρι 31/12/2015 και οι κύριοι στον δήμο φαίνεται να είναι στον δικό τους κόσμο. Δεκαπέντε μήνες μετά και η δημαγωγία και τα ψέματα που τους έφεραν στην διοίκηση τελείωσαν.

 

Αφού βόλεψαν αρκετούς συγγενείς και υποψηφίους σε θέσεις στο δήμο ύψωσαν την σημαία της οικονομίας, ώστε να κοροϊδέψουν, όσους είχαν την ατυχία να πιστέψουν στις προεκλογικές υποσχέσεις τους και περίμεναν να βρουν ανταπόκριση.

 

Στο βαθμό που μας αφορά όλους αυτή η κατάσταση δεν μας χαροποιεί, το γεγονός ότι αυτή η διοίκηση ξεκίνησε στραβά δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια να ελπίζουμε ότι θα διορθωθεί στο μέλλον.

 

Σε μία εποχή που η οικονομική κρίση ταλαιπωρεί την κοινωνία μας δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε σε τοπικό επίπεδο το "θέατρο του παραλόγου" σε σκηνοθεσία κ.Τσομπανόπουλου.