Είναι λυπηρό και θλιβερό η Δήμαρχος Καβάλας να ενοχλείται από τον έλεγχο που της ασκεί η αντιπολίτευση. Αντί να απαντά με υπεύθυνο τρόπο σε τεκμηριωμένα ερωτήματα της δημοτικής μας παράταξης, τα οποία αφορούν σε ζητήματα πολύ σοβαρά για την ανάπτυξη του τόπου μας, καταφεύγει σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και αποπροσανατολίζει συστηματικά τον δημόσιο διάλογο.

 

Ξεπερνώντας όμως την αναχρονιστική και πολιτικάντικη επικοινωνιακή τακτική της Δημοτικής Αρχής, επανερχόμαστε στην ουσία της τοποθέτησής μας για τη δημιουργία Ναυτικού Μουσείου στην πόλη μας:

 

Είμαστε ξεκάθαρα θετικοί στο να ξεκινήσει η ωρίμανση του έργου για τη δημιουργία Ναυτικού Μουσείου Καβάλας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας και ζητούμε να μπει ως προτεραιότητα στο Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου 2016-2019, ώστε να αντιμετωπίζεται ως επίσημη δέσμευση από το σύνολο των οργάνων και υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας.

 

Θέλουμε ένα Ναυτικό Μουσείο αντάξιο της ναυτικής ιστορίας του τόπου μας, με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και ελκυστικό για επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

 

Είμαστε ξεκάθαρα θετικοί στο να βρεθεί άμεσα χώρος στέγασης της συλλογής του Ναυτικού Μουσείου με νόμιμο τρόπο. Η επιλογή του εντευκτηρίου του ΝΟΚ είναι μία αξιόλογη επιλογή, οι χειρισμοί όμως της Δημοτικής Αρχής κινδυνεύουν να αφήσουν έκθετους τον ίδιο τον Δήμο, τον Οργανισμό Λιμένα και τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας.

 

Εμείς θέλουμε η λύση που θα βρεθεί να προστατεύει από κακοτοπιές όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να σέβεται τα νόμιμα δικαιώματα του καθενός.

 

Ζητούμε λοιπόν από την Δήμαρχο Καβάλας να απαντήσει συγκεκριμένα, χωρίς χαρακτηρισμούς και υπεκφυγές, στο εξής απλό και εύλογο ερώτημα:

 

Προτίθεται να έλθει σε επαφή και συνεννόηση με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, ώστε να λυθεί επιτέλους το συγκεκριμένο ζήτημα;

 

Είναι άξιο απορίας γιατί η Δήμαρχος, μετά από 2 εβδομάδες δημοσιότητας που έχει λάβει το θέμα, δεν έχει έλθει ακόμη σε συνεννόηση με τον διαχειριστή της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, τον ΟΛΚ.

 

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος